Η Microsoft πριν από λίγους μήνες εξέπληξε πολλούς με τις δηλώσεις της πως “η Microsoft αγαπά το Linux” και με την ανάπτυξη ενός λογισμικού βασισμένου σε Linux για να δίνει ζωή στο Azure Cloud Switch της εταιρείας αλλά και με την επιλογή της, το Ubuntu να τρέχει στους servers που παρέχουν Big Data cloud υπηρεσίες.

Σήμερα, ένας φημισμένος Windows hacker, γνωστός με το παρατσούκλι “WalkingCat”, ανακάλυψε κάτι που προξένησε αρκετή περιέργεια αλλά και έκπληξη σε όλους μας. Συγκεκριμένα, η τελευταία έκδοση των Windows 10 (Windows 10 14251) πιθανότατα να έχει ένα υποσύστημα βασισμένο στο Linux.

Σύμφωνα, πάντα, με τα tweets του, ο hacker εντόπισε δύο αρχεία, το LXss.sys και το LXCore.sys τα οποία μάλλον είναι μέρος του Project Astoria της Microsoft.

windows-10-linux-subsystem

Το Project Astoria, γνωστό και ως η γέφυρα των Windows προς το Android, είναι το project το οποίο θα επιτρέψει τους χρήστες των Windows 10 Mobile να τρέχουν εφαρμογές του Android στις συσκευές τους.

Η ονοματοδοσία των δύο πρόσφατα ευρημένων αρχείων είναι παρόμοια με αυτή των ήδη επιβεβαιωμένων αρχείων του Android Subsystem του Project Astoria, όπους λ.χ ADss.sys.

Τα πρώτα δύο γράμματα των αρχείων αυτών, είναι “LX” κάτι το οποίο κάλλιστα θα μπορούσε να σημαίνει “Linux”, δηλώνοντας έτσι πως το Project Astoria θα δώσει στα Windows ένα υποσύστημα βασισμένο στο διάσημο kernel.

windows10-linux-subsystem

Οι λόγοι οι οποίοι οδήγησαν τη Microsoft σε μια τέτοια κίνηση είναι το γεγονός πως με την επέκταση και την διεύρυνση των συσκευών στις οποίες η Microsoft θέλει να εγκαταστήσει τα Windows 10, είναι πιθανό να θέλει να προσφέρει τα οφέλη του Project Astoria και στους desktop users του λογισμικού της. Αν τελικώς, όντως ένα τέτοιο υποσύστημα υπάρχει και η Microsoft αποφασίσει να δώσει υποστήριξη για εφαρμογές που έχουν γραφτεί για το Linux, ειδικά για αυτές που εξυπηρετούν σκοπούς δικτύωσης, τότε ίσως αυτό δώσει στα Windows μια νέα χάρη.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.