Η Microsoft αποφάσισε να μην δώσει τα Windows 10 στα smartphone αυτό το καλοκαίρι. Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, σε ένα συνέδριο στο San Francisco ανακοίνωσε πως η εταιρεία δεν σκοπεύει να κάνει την αναβάθμιση μέσα στο καλοκαίρι του 2015.
Όπως αποδεικνύεται με αυτή της την ενέργεια, η Microsoft θέλει να εστιάσει στην desktop έκδοση των Windows 10 ενώ πληροφορίες μας λένε επίσης πως η ανάπτυξη των δύο εκδόσεων του λειτουργικού (mobile και desktop) δεν συμβαδίζουν, με το desktop να πρηγείται στην ανάπτυξη έχοντας φτάσει τα τελικά του στάδια.
Αυτή η κίνηση δεν θα έπρεπε να προκαλεί μεγάλη έκπληξη καθώς η εταιρεία έκανε κάτι ανάλογο και με την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού – Windows 8.1 – όπου η mobile έκδοση του ήρθε στα κινητά μας αρκετά αργότερα από την αντίστοιχη των dekstop.