Η λέξη αγανάκτηση είναι λίγη για να χαρακτηρίσει αυτό που νιώθουμε. Την έχουμε πατήσει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο όταν πήγαμε και ενεργοποιήσαμε το W unlimited θεωρώντας ότι θα έχουμε απεριόριστα δεδομένα, δυστυχώς όμως μετά τα 500GB ήρθε το 1Mbps σε ταχύτητα.

Θέλω να διατυπώσουμε δυο απλά ερωτήματα. Δεν έπρεπε η Wind να διευκρινίζει ότι το W Unlimited for 5G δεν είναι απεριόριστο όπως το προωθεί; Δεν έπρεπε να υπάρχει ειδική σημείωση ότι μετά τα 500GB η ταχύτητα περιορίζεται, πόσο μάλλον όταν ακόμη πιο προκλητικά γράφει Best for 5G. Το σημαντικότερο, σε κανένα μέρος του συμβολαίου που υπογράψαμε δεν υπάρχει ο σχετικός όρος.

Από την άλλη πλευρά, αν καλέσεις το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, αφενός σε διαβεβαιώνουν ότι είναι απεριόριστα, προφανώς λόγω άγνοιας. Την πρώτη ένδειξη ότι ίσως έχει όριο την είδαμε από χρήστη που σε άλλο παρόμοιο άρθρο μας, μας είχε αναφέρει ότι υπάλληλος του είπε πως υπάρχει όριο καθώς η χρήση είναι από κινητό και θεωρείται κάπως δύσκολο να ξεπεράσεις τα 500GB από κινητό.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο έντονο τώρα με τις πασχαλινές προσφορές, που έχουμε δει άπειρες διαφημίσεις στο Facebook, με το ίδιο πρόγραμμα να παίζει και στα 35 ευρώ κάποιες φορές. Σίγουρα για κάποιους τα 500GB είναι αρκετά, αλλά δεν μπορείς να το αναφέρεις ως απεριόριστο ένα συμβόλαιο με σαφή και μικρό για τα δεδομένα της εποχής όγκο δεδομένων, πόσο μάλλον όταν το αναφέρει ως Best for 5G.

Επειδή, λοιπόν, δεν έχουμε δει κανέναν σχετικό όρο στο συμβόλαιο, επειδή δεν έχουμε δει κανέναν σχετικό όρο στην ιστοσελίδα τους, έχουμε στείλει σχετική ερώτηση στην ΕΕΤΤ κατά πόσο αυτό είναι νόμιμο. Προς το παρόν, μέχρι και τη στιγμή που γράφεται το εν λόγω άρθρο δεν έχει υπάρξει απάντηση.

Αν κανείς ψάξει στους όρους συμβολαίων και ειδικότερα στη κατηγορία συμβόλαια που ισχύουν σήμερα  αναφέρει:

5.14.4. ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΟΓΚΟΥ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Η Εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα να εφαρμόζει μέτρα περιορισμού του όγκου ή της ταχύτητας που θα μπορούσαν να επηρεάσουν στην πράξη τις υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο και ιδίως τη χρήση περιεχομένου, εφαρμογών και υπηρεσιών. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Εταιρείας μας: https://www.wind.gr/gr/netneutrality/

Επιπλέον αν κάποιος ακολουθήσει τον σύνδεσμο του netneutrality που δίνει η Wind, θα διαπιστώσει ότι στην ενότητα υπηρεσίες κινητής αναφέρονται τα ακόλουθα:

Περιορισμός ταχύτητας πρόσβασης στο διαδίκτυο (Throttling): η πρακτική εφαρμόζεται για τους συνδρομητές των μη εμπορικά διαθέσιμων οικονομικών προγραμμάτων συμβολαίου για ιδιώτες W Unlimited GB και WIND ONE Unlimited GB μετά την υπέρβαση του ορίου πολιτικής ορθής χρήσης. Αναλυτικότερα, στους συνδρομητές των εν λόγω οικονομικών προγραμμάτων παρέχεται απεριόριστη χρήση Mobile Internet εντελώς δωρεάν για χρήση εντός Ελλάδας. Μετά την κατανάλωση των πρώτων 30GB σε πλήρη ταχύτητα, συνεχίζεται η απεριόριστη χρήση Mobile Internet με μειωμένη ταχύτητα έως και 1 Mbps μέχρι το τέλος της μηνιαίας χρήσης.

Ομοίως, για τους εταιρικούς πελάτες των μη εμπορικά διαθέσιμων οικονομικών προγραμμάτων W Business Unlimited. και W Business Unlimited Plus, μετά την κατανάλωση των 15GB ή των 30GB αντίστοιχα, σε πλήρη ταχύτητα εντός Ελλάδος, ισχύει απεριόριστη χρήση Mobile Internet εντελώς δωρεάν µε μειωμένη ταχύτητα έως και 1 Mbps. Η ταχύτητα των 1 Mbps αφορά τη μέγιστη τιμή ταχύτητας και ενδέχεται να είναι χαμηλότερη ανάλογα µε τις δυνατότητες του δικτύου.

Τέλος, περιορισμός ταχύτητας στο διαδίκτυο (Throttling) εφαρμόζεται στους συνδρομητές των οικονομικών προγραμμάτων δεδομένων κινητής SimpleFi on the go 4G (για ιδιώτες) & Business SimpleFi on the go 4G (για εταιρικούς πελάτες). Αναλυτικότερα, στους συνδρομητές των εν λόγω οικονομικών προγραμμάτων παρέχεται απεριόριστη χρήση Mobile Internet για χρήση εντός Ελλάδας. Μετά την κατανάλωση των πρώτων 100GB σε πλήρη ταχύτητα, συνεχίζεται η απεριόριστη χρήση Mobile Internet με μειωμένη ταχύτητα έως και 6 Mbps μέχρι το τέλος της μηνιαίας χρήσης.

Οι συνδρομητές ενημερώνονται σχετικά από τον συνοπτικό τιμοκατάλογο που επισυνάπτεται σαν ενιαίο σώμα στο συμβόλαιο του συνδρομητή, το επίσημο site της εταιρείας, και μέσω ενημερωτικού SMS. Η πρακτική δεν έχει καμία επίδραση στην ιδιωτικότητα των συνδρομητών καθώς δεν παρακολουθεί συγκεκριμένο περιεχόμενο, υπηρεσία ή εφαρμογή. Τέλος, το μέτρο του περιορισμού της ταχύτητας πρόσβασης στο διαδίκτυο ενδέχεται να εφαρμόζεται σε ορισμένα επιπρόσθετα πακέτα δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε συμβουλευτείτε τους επιμέρους όρους χρήσης του κάθε πακέτου.

Και πάλι όμως, δεν αναφέρεται πουθενά το όριο των 500GB στο W Unlimited for 5G που είναι ένα εμπορικά διαθέσιμο πρόγραμμα, προωθείται κατά κόρον το τελευταίο διάστημα ως πασχαλινή προσφορά unlimited προγράμματος με τον κόσμο να το ενεργοποιεί και στη συνέχεια να μένει ξεκρέμαστος αν τολμήσει και αρχίσει πρακτικές τύπου tethering. Είναι η Wind νομικά καλυμμένη με την 5.14.4 παράγραφο που αναφέρθηκε πιο πάνω; Θα μπορούσε να μας δείξει η Wind ένα πρότυπο συμβολαίου σε κάποιον που πάει να ενεργοποιήσει σήμερα το πρόγραμμα;

Αν κάποιος έχει δει κάποιον σχετικό με το πρόγραμμα όρο θα θέλαμε να μας το διευκρινίσει στα σχόλια.

11 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Με αυτά που κάνει η wind απλά διώχνει απλά μας διώχνει… Εγώ θα τους αφήσω μετά το Πάσχα και άντε γειά!!!!! Μόνο έτσι βάζουν μυαλό κάτι τέτοιοι…

 2. Πέρα από το Net Neutrality για δείτε λίγο καλύτερα εκεί που γράφει στους όρους του συμβολαίου στην ενότητα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ τι μπορεί να κάνει η εταιρεία όταν “ξεπεραστούν τα λελογισμένα όρια κατανάλωσης GB ιδιωτών και επιχειρήσεων” δεν γίνεται αναφορά στον όγκο (πράγμα απαράδεκτο) αλλά νομικά εκεί πατάνε και εφαρμόζουνε τη μείωση της ταχύτητας!

 3. Το ίδιο έπαθα κι εγώ ενώ σου λένε απεριόριστα μόλις περάσεις το όριο σε ρίχνει στο 1
  Πήγα κοσμοτε και όλα μια χαρά

 4. Ελάτε ρε παιδιά, 500 γίγα το μήνα και τα ξεπερνάτε; Έλεος κάπου, οκ πάντως, έπρεπε να το αναφέρουν.

 5. ote gigamax UNLIMITED καταφερα και πηρα με 33.49 , και 4 sim 3 euro καθε μια .
  Συνολο “unlimited data” ειναι 100TB , το αναφερει ατο λογαριαμο αλλα και στο συμβολαιο, χωρις καμια μειωση ταχυτητας.
  βεβαια 100 TB καμια σχεση με 500GB.

  • Ακριβώς το ίδιο και εγώ! Από τις καλύτερες προσφορές στον πιο αξιόπιστο πάροχο!

 6. Vodafone 24 xronia. Me έχουν πριξει κάθε 2 μέρες μου στέλνουν στα νούμερα μου να κάνω ανανέωση. Τέλος πάντων λέω ας κάνω. Κ ακούστε τους ξεψτιλισμενους μου ζητάνε για υπηρεσίες που έχω να πληρώνω τα διπλά κ στους νέους τα δίνουν στα μισά λεφτά. Θα ήθελα από το σαιτ να γίνει θέμα κ άρθρο. Αν θέλετε επικοινωνήστε μαζί μου

 7. Εγω να δειτε,θυμα καποιας παπαδοπουλου που μου το πουλησε τηλ.πρωτος λογαριασμος 15 ημερων 45 δευτερος 320 τρτος 54 ο αλλος θα δουμε,Μου υπεξερεσε δολια τον αριθμο μου με την φορητοτητα και τωρα εκβιαστικα μου τα παιρνει.Απαντηση,καμια που να τα δικαιολογει

 8. Γνωρίζει κανείς, αν όλα αυτά τα unlimited προγράμματα, δίνουν 2η sim για παράλληλη χρήση του ίντερνετ (μέσω mifi) ή μόνο με hotspot από το κινητό.

 9. Χρεώνουν 100αρα γραμμή έχεις 20 η μαχ 30 ταχύτητα και όταν τους πάρεις τηλ σου απαντάνε μέχρι 100 ότι γράφει το συμβόλαιο και δεν επιτρέπεται υποβάθμιση γραμμής.

 10. Μας ενημερωνει κυριοι . Στο συμβολαιο μου ονλαην αλλα και στο app μου ειναι ξεκαθαρο. Που μπορω να σας στειλω screenshot.
  “511.897 από 512.000MB σε Πλήρη Ταχύτητα. Διαθέσιμα data για περιαγωγή στην ΕΕ: 54.272MB.

  Εφόσον καταναλώσεις το σύνολο των δεδομένων για χρήση εντός Ελλάδος, συνεχίζεις να απολαμβάνεις απεριόριστο Mobile Internet με μειωμένη ταχύτητα έως 1Mbps”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.