Στο πλαίσιο της αναβάθμισης του δικτύου κινητής, η WIND και η Q στις 10 Ιουνίου 2022 ανακοίνωσαν την έναρξη της σταδιακής κατάργησης του δικτύου 3G σε όλη την Ελλάδα. Η ανωτέρω κατάργηση, προγραμματίζεται να συνεχιστεί από τον Νοέμβριο του 2022 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου 2023.

Το φάσμα που απελευθερώνεται από την κατάργηση του 3G δικτύου, θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω ανάπτυξη και επέκταση των δικτύων νέας γενιάς 4G/4G+ και 5G, με στόχο την παροχή υψηλότερων ταχυτήτων, γρηγορότερης απόκρισης δικτύου και γενικότερα καλύτερης εμπειρίας mobile internet στους πελάτες συμβολαίου κινητής και καρτοκινητής Wind, Wind F2G & Q.

Η απενεργοποίηση του δικτύου 3G έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

ΠΕΡΙΟΧΗ & ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ 3G

ΚΡΗΤΗ | 22/11/2022
ΓΑΥΔΟΣ | 22/11/2022
ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΑ | 22/11/2022
ΚΥΚΛΑΔΕΣ | 29/11/2022
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ | 29/11/2022
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ | 7/12/2022
Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ | 7/12/2022
IONIO | 7/12/2022
ΘΕΣΑΛΟΝΙΚΗ | 7/12/2022

Στο πλαίσιο της απενεργοποίησης του 3G στις παραπάνω περιοχές, ενδέχεται για λόγους αλληλεπίδρασης των συστημάτων να επηρεαστεί η αποδοτικότητα της εν λόγω υπηρεσίας και στις γειτονικές τους περιοχές.

H πρόσβαση στο Internet μέσω του δικτύου κινητής, θα γίνεται πλέον μόνο από συσκευές που υποστηρίζουν δίκτυο 4G/4G+ ή 5G με κάρτες τεχνολογίας U-SIM. Οι συνδρομητές Wind & Q που χρησιμοποιούν κάρτα SIM παλαιάς τεχνολογίας, μπορούν να την αντικαταστήσουν άμεσα και δωρεάν σε όλα τα καταστήματα Wind. Στα ίδια σημεία, θα μπορούν επίσης να ελέγξουν εάν η συσκευή τους υποστηρίζει αποκλειστικά υπηρεσίες 3G και, εφόσον το επιθυμούν, να την αντικαταστήσουν επιλέγοντας μέσα από μια ευρεία γκάμα συσκευών 4G/4G+ και 5G.

Διευκρινίζεται ότι το δίκτυο 2G (με υπηρεσίες φωνής, γραπτών μηνυμάτων και δεδομένων) θα εξακολουθήσει να προσφέρεται, με αποτέλεσμα όσοι συνδρομητές διαθέτουν συσκευές που υποστηρίζουν αποκλειστικά υπηρεσίες 2G να μην επηρεάζονται από την τροποποίηση αυτή.

Οι συνδρομητές Συμβολαίου και Καρτοκινητής Wind, Wind F2G & Q που χρησιμοποιούν συσκευή παλαιάς τεχνολογίας που υποστηρίζει αποκλειστικά υπηρεσίες 3G και επηρεάζονται από την κατάργηση του 3G δικτύου, έχουν δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασής τους αζημίως, εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία εφαρμογής της κατάργησης του 3G (εξαιρουμένων τυχόν υπολοίπων επιδότησης συσκευής ή τερματικού εξοπλισμού ή οποιασδήποτε άλλης επιδότησης/έκπτωσης ή προσφοράς σύμφωνα με τους προ της τροποποίησης όρους της σύμβασης των συνδρομητών).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι συνδρομητές μπορούν να επισκεφθούν ένα κατάστημα του δικτύου Wind.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.