Η ευρέως διαδεδομένη εφαρμογή messaging η οποία ανήκει στο Facebook είναι πλέον δωρεάν για όλους τους χρήστες. 

Το WhatsApp είχε εισάγει ένα μικρό κόστος για να χρησιμοποιεί κάποιος τις υπηρεσίες του, αυτό των 0.99 $ για κάθε χρόνο χρήσης του μετά το πρώτο χρόνο χρήσης.

logo-promo

Παρόλα αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα, πως η υπηρεσία θα είναι εντελώς δωρεάν, καθώς καταργεί την ετήσια πληρωμή που έπρεπε να καταβάλλει ο χρήστης μετά τον πρώτο χρόνο.

Ο ιδρυτής του WhatsApp, δήλωσε πως ακόμη και αυτό το μικρό τίμημα το οποίο έπρεπε να πληρώσει ο χρήστης ήταν ένα εμπόδιο για διευρύνει το WhatsApp το user base του, καθώς πολλοί χρήστες δε διαθέτουν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες και αισθάνονται πως θα χάσουν την επαφή με φίλους και συγγενείς μετά το πρώτο χρόνο χρήσης.

Συγκεκριμένα:

“As we have grown, we have found that this approach has not worked well, many WhatsApp users do not have a debit or credit card number, and they worried they’d lose access to their friends and family after their first year.”

Η εταιρεία δήλωσε επίσης πως δεν θα αντικαταστήσει το τίμημα των 0.99 $ το χρόνο με διαφημίσεις και banners, κάτι το οποίο είναι συχνό φαινόμενο στις δωρεάν εφαρμογές.

Έγινε επίσης γνωστό, πως η εταιρεία θα αναζητήσει νέους τρόπους χρήσης των υπηρεσιών του WhatsApp, όπως για παράδειγμα η ενημέρωση των πελατών ενός αεροδρομίου για αναβληθέντες πτήσεις ή για την ενημέρωση των πελατών μιας τράπεζας για τις πρόσφατες συναλλαγές τους.

Φαίνεται λοιπόν, πως το WhatsApp όπως και το Facebook Messenger, αναζητούν νέους τρόπους χρήσης στο δικτυωμένο κόσμο του 2016, όπως τη πρόσφατη δυνατότητα του Messenger να επιτρέπει στους χρήστες του να κάνουν κράτηση σε Uber ταξί, κατευθείαν από την εφαρμογή.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ