Με την παρουσίαση των νέων iPhone 7 και iPhone 7 Plus, η Apple ανακοίνωσε πως και οι δύο συσκευές είναι ανθεκτικές στο νερό, ένα χαρακτηριστικό που έχουν υιοθετήσει κι άλλοι κατασκευαστές τα τελευταία χρόνια. Και τα δύο νέα iPhone έχουν πιστοποιηθεί με IP67, που σημαίνει ότι είναι τόσο ανθεκτικές στο νερό όσο και τη σκόνη, αλλά υπάρχει μια παράβλεψη.

screenshot_215Αποδεικνύεται ότι παρά την διαφήμιση που κάνει η Apple σχετικά με την αντοχή τους στο νερό, ζημίες που έχουν προκληθεί από νερό δεν θα καλυφθούν από την εγγύηση.

Πιο συγκεκριμένα γράφει, “Τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus είναι ανθεκτικά, σε βουτιές, νερό και σκόνη και δοκιμάζονται σε ελεγχόμενες εργαστηριακές συνθήκες με πιστοποίηση IP67 σύμφωνα με το πρότυπο IEC 60529. Οι βουτιές, το νερό και η αντοχή στη σκόνη δεν είναι μόνιμες συνθήκες και η αντίσταση μπορεί να μειωθεί ως αποτέλεσμα της φυσιολογικής φθοράς. Μην επιχειρήσετε να φορτίσετε ένα βρεγμένο iPhone, ανατρέξτε στον οδηγό χρήσης για οδηγίες καθαρισμού και στεγνώματος. Ζημιές από υγρά δεν καλύπτονται από την εγγύηση.”

iphone-7-water

Αυτό ακούγεται σαν η Apple να θέλει οι πελάτες της να ξέρουν πως η συσκευή θα αντέξει περιστασιακές βουτιές, πτώση σε υγρές λακκούβες, ή χρήση κάτω από την βροχή αλλά εκτεταμένη χρήση κάτω από το νερό θα μπορούσε να δημιουργήσει πρόβλημα. Γι’ αυτό λοιπόν, καλό είναι να μην επιχειρήσετε να βγάλετε για παράδειγμα φωτογραφίες κάτω από την θάλασσα.

Ωστόσο, όπως ορισμένοι έχουν επισημάνει, η Apple θα έπρεπε να καλύπτει τη ζημία από νερό, από την στιγμή που πουλάνε την συσκευή σαν αδιάβροχη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.