Στο παράλληλο σύμπαν του Watch Dogs 2 η ανθρωπότητα βρίσκεται υπό το άγρυπνο βλέμμα του Μεγάλου Αδελφού. Φωτογραφίες, βίντεο, ψηφιακά έγγραφα, ταυτότητες, τραπεζικοί λογαριασμοί, δραστηριότητες, τοποθεσίες και ιστορικά περιήγησης ελέγχονται, σκανάρονται και πωλούνται στην ισχυρότερη πολυεθνική. Θεμελιώδη δικαιώματα καταπατώνται, παρόλα αυτά ο κόσμος συνεχίζει να κοινοποιεί παρά τον ψηφιακό μεσαίωνα που αρχίζει σταδιακά να του επιβάλλεται.

WATCH_DOGS® 2_20161130235614

Άραγε πόσο παράλληλο θεωρείται το σύμπαν που μας παρουσιάζει το Watch Dogs 2;

Για να ανατρέψει λοιπόν την υπάρχουσα κατάσταση, μια μικρή ομάδα ψηφιακών επαναστατών κηρύττει πόλεμο στο κεφάλαιο σπέρνοντας το χάος στην οικονομική elite της σύγχρονης κοινωνίας.

Θα καταφέρει το Watch Dogs 2 να χακάρει τις καρδιές των gamers και να ξεπεράσει τον απογοητευτικό προκάτοχό του; Πάμε να το ανακαλύψουμε μαζί μέσα από το αναλυτικό Review που σας ετοιμάσαμε!

01010111011001010110110001100011011011110110110101100101

watch-dogs-2

Ιστορία

Όπως προαναφέραμε παραπάνω, κεντρικό ρόλο στην ιστορία του παιχνιδιού παίζουν μια παρέα νεαρών hackers ονόματι DedSec, που πρωταρχικός τους στόχος είναι να κατατροπώσουν την πολυεθνική εταιρία Blume. Η Blume ελέγχει το λειτουργικό σύστημα ctOS 2.0 χάρη στο οποίο όλα τα δεδομένα του San Francisco συλλέγονται με πρόσχημα την ασφάλεια των πολιτών της. Παρόλα αυτά πιο σκοτεινές αλήθειες κρύβονται πίσω από την ασφάλεια που προσφέρει το λειτουργικό. Υπολογιστές, κονσόλες(!), παιδικά παιχνίδια, τηλέφωνα, tablets και κάμερες βρίσκονται υπό το συνεχές και άγρυπνο βλέμμα του CtOS 2.0 το οποίο εισχωρεί δίχως τη θέληση των πολιτών στα σπίτια και στην προσωπική τους ζωή. Για να “ρίξουν” λοιπόν την  Blume, οι φίλοι μας οι DedSec ως φανταστικοί Anonymous θα πρέπει να μαζέψουν followers και να γίνουν γνωστοί σε όλη την πόλη. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουν να δημιουργήσουν ένα τεράστιο botnet αποτελούμενο από εκατομμύρια smartphones και συσκευές.

This slideshow requires JavaScript.

Στο σύνολό της η ιστορία του Watch Dogs 2 είναι αρκετά απλή και δεν θα σας συγκινήσει ιδιαιτέρως, καθώς δεν εμβαθύνει παραπάνω στους χαρακτήρες. Υποδυόμαστε τον Marcus Holloway, έναν αρκετά συμπαθητικό geek/hipster/hacker χωρίς κάποιο συγκεκριμένο παρελθόν, ο οποίος καταφέρνει, με το πέρας μια δοκιμασίας, να γίνει μέλος της ομάδας DedSec. Μαζί με το υπόλοιπο team θα προσπαθήσει να εισχωρήσει στις εταιρίες που συνεργάζονται με την  Blume, όπως κινηματογραφικές και τεχνολογικές εταιρίες αλλά και εκκλησίες (!). Ο Marcus ως πρωταγωνιστής κάνει αρκετά καλά την δουλεία του σπέρνοντας τον πανικό στις ζωές των εχθρών της DedSec, ολοκληρώνοντας αρκετά καλοφτιαγμένες αποστολές. Αυτές συνίστανται τις περισσότερες φορές στην κλοπή δεδομένων ή εγκατάσταση κάποιου ιού, ενώ παράλληλα εξιστορούνται πτυχές της ιστορίας μέσα από κρυπτογραφημένες συνομιλίες σε συσκευές κοντά στον τόπο του εγκλήματος. Οι DedSec λοιπόν ως ομάδα νέων επαναστατών κάνει αυτό που θα έκαναν και αληθινοί νεαροί hackers, ακολουθούν τα ρεύματα της εποχής δίχως να αναλογιστούν τις συνέπειες, με πρόσχημα την φράση: Επειδή Μπορώ!

Gameplay

Αυτό που μας εντυπωσίασε αφάνταστα στο Watch Dogs 2 είναι το πόσο διασκεδαστικό είναι, παρά την απλοϊκότητα της ιστορίας. Αγαπημένο gadget του Marcus αποτελεί το πασπαρτού τηλεφώνό του (Apple ακούς;), το οποίο περιέχει τα ΠΑΝΤΑ! Εκτός από εφαρμογές όπως το Music Player, Shazam, Nudle Maps (Google Maps στο παιχνίδι), Uber, σας παρέχεται η δυνατότητα ελέγχου της πόλης και των ανθρώπων της. Για παράδειγμα, μπορείτε να δείτε τα ψηφιακά προφίλ ανθρώπων NPCs και να ανακαλύψετε τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, να χακάρετε το chat τους, να τους στείλετε μήνυμα για αντιπερισπασμό. Στους δρόμους, θα μπορείτε να αλλάζετε τα φώτα των φαναριών προκαλώντας μποτιλιαρίσματα και “ατυχήματα”. Παράλληλα, θα μπορείτε να ελέγχετε οχήματα μέσω remote control και να τα κατευθύνετε όπου εσείς θέλετε, να ανοίγετε πόρτες και παράθυρα και να δημιουργείτε, φονικές και μη, παγίδες για τους εχθρούς σας. Οι επιλογές όμως που προσφέρονται δεν είναι μόνο αυτές καθώς μπορούν να αυξηθούν μέσω της ανακάλυψης κρυμμένων αναβαθμίσεων που είναι διασκορπισμένες στο San Francisco, εμβαθύνοντας με αυτόν τον τρόπο το Gameplay του WD2.

WATCH_DOGS® 2_20161129223102

Εκτός από το φανταστικό κινητό του, ο Marcus διαθέτει άλλα δύο gadgets. Το πρώτο είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο drone (RC Jumper) με δύο ρόδες που μπορεί να εισέλθει σε σωλήνες και αεραγωγούς αντί του πρωταγωνιστή και να χακάρει υπολογιστές, ενώ ο αγαπημένος μας ήρωας κάθεται με ασφάλεια έξω. Το δεύτερο, αποτελεί ένα ιπτάμενο drone που μπορεί να  μεταβεί πάνω από μια συγκεκριμένη περιοχή και να την σκανάρει για πιθανούς κινδύνους. Όλα τα gadgets και τα όπλα του Marcus “ψήνονται” στον 3D εκτυπωτή των DedSec αρκεί να διαθέτεις αρκετά χρήματα. Όσον αφορά τα όπλα και το shooting, φαίνεται πως οι devs πήραν μια διαφορετική πορεία σε σχέση με το πρώτο κεφάλαιο της σειράς. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι σε ωθεί να χρησιμοποιείς μια πιο stealth τακτική μέσω τις ποικιλίας των επιλογών που προσφέρονται. Αντίθετα, τακτικές τύπου: Σκοτώνω τους πάντες, είναι πιο ριψοκίνδυνες και πιο δύσκολες. Σε συνδυασμό επίσης με το μέτριο A.I. και shooting σύστημα του παιχνιδιού και την αμείλικτη Αστυνομία του San Francisco οι πιο ασφαλείς τακτικές είναι μονόδρομος.

Ποικιλία πάντως δεν διακρίναμε μόνο στα όπλα και στα gadgets, αλλά και στην πόλη του San Francisco. Ως ένα open world game, το Watch Dogs 2 είναι γεμάτο αποστολές, side-missions και δραστηριότητες. Για παράδειγμα, αν βαρεθήκατε να χακάρετε τον  κόσμο γύρω σας μπορείτε να ξεκινήσετε έναν αγώνα με Go Karts, motocross ή αγωνιστικά αυτοκίνητα ή να μεταφέρετε τρελούς NPCs εκεί που επιθυμούν. Η οδήγηση γενικά έχει βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με το πρώτο και θα μπορούσαμε να πούμε ότι φτάνει αρκετά κοντά στα επίπεδα του GTAV.

Όσον αφορά το Online Gameplay, το παιχνίδι προσφέρει 3 επιλογές. H πρώτη επιλογή αποτελείται από co-op sessions, όπου θα μπορείτε να παίξετε αποστολές (εκτός του main story) με έναν φίλο σας. Η δεύτερη είναι 3vs1 bounty hunt missions όπου θα πρέπει να κυνηγήσετε τον αντίπαλο με σύμμαχο άλλους 1-2 παίκτες και την αστυνομία και τέλος το invade rival hacker όπου θα μπορέιτε να εισβάλετε στον κόσμο ενός αντιπάλου και να του κλέψετε δεδομένα. Σε γενικές γραμμές, μετά το patch 1.05, το online κομμάτι του παιχνιδιού είναι αρκετά διασκεδαστικό και προσθέτει επιπλέον διάρκεια στο παιχνίδι. Παρόλα αυτά εντοπίσαμε κάποια προβλήματα και κολλήματα στην PS4 έκδοση που δοκιμάσαμε. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια μιας καταδίωξης, αφού σκοτώσαμε το στόχο μας το παιχνίδι πάγωσε ξαφνικά, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Γραφικά και Ήχος

Ξεκινώντας από τα γραφικά του Watch Dogs 2, πρέπει να σημειώσουμε ότι μείναμε πολύ ικανοποιημένοι με την δουλειά που έκανε η Ubisoft Montreal. Αν και δεν έχουμε πάει στο San Francisco, η πόλη στο παιχνίδι φαίνεται φαντασμαγορική. Χάρη σε μια παλέτα ζωντανών χρωμάτων, η Golden Gate Bridge, το Alcatraz και άλλα αξιοθέατα της πόλης λάμπουν κυριολεκτικά, αναζωπυρώνοντας την επιθυμία μας να πάμε στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στο San Francisco! Η έκταση του ανοικτού κόσμου της πόλης προσφέρει αρκετή ποικιλία ως προς τα τοπία που μπορείτε να συναντήσετε καθώς την ανακαλύπτετε, σε συνδυασμό με τις εντυπωσιακές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο παιχνίδι. Επιπρόσθετα, έχουμε αρκετά μεγάλη ποικιλία από οχήματα  και  700 ενδυμασίες για να φορέσει ο πρωταγωνιστής μας που θα ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Τώρα, όσον αφορά τα frames, στην PS4 έκδοση που δοκιμάσαμε δεν παρατηρήσαμε κάποια δραματικά frame drops, παρά μόνο κατά την online δραστηριότητα. Επιπρόσθετα, εντοπίσαμε μερικά άσχημα pop-ups όταν οχήματα πλησίαζαν προς τα εμάς καθώς φόρτωναν τα επιπλέον pixels.

Τέλος, ως προς το ακουστικό κομμάτι, η Ubisoft διάλεξε ακριβώς τους κατάλληλους ηθοποιούς για να δώσουν την φωνή τους στον Marcus και την παρέα του, ενώ παράλληλα  το παιχνίδι περιλαμβάνει αρκετά τραγούδια από γνωστά συγκροτήματα (Megadeth), τα οποία μπορεί να επιλέξει κανείς από το Music Player του Marcus!

Διάρκεια και Replayability

Η διάρκεια της Ιστορίας του Watch Dogs 2 είναι περίπου 25-30 ώρες και αν προσθέσει κανείς σε αυτά όλα τα side quests και mini δραστηριότητες, το παιχνίδι μπορεί να φτάσει έως και τις 40-50 ώρες παιχνιδιού.  Το Online στοιχείο  δίνει επιπλέον μακροζωία στον τίτλο της Ubisoft, αν εξαιρέσουμε τα μικροπροβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος. Ως προς το Replayability του παιχνιδιού, κάθε αποστολή είναι διαμορφωμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να παιχτεί με διάφορους τρόπους ως ένα μικρό sandbox. Ως αποτέλεσμα, έχουμε αύξηση του Replayability με μόνο αρνητικό την αδυναμία επανάληψης κάποιας ολοκληρωμένης αποστολής.

Συμπερασματικά το Watch Dogs 2 αποτελεί μια μίξη GTAV + Dark Souls (Online) +  Saints Row προσθέτοντας στην όλη συνταγή το hacking στοιχείο. Έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την διασκέδαση του χρήστη, αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή για όσους θέλουν να υποδυθούν τον Mr Robot και να κατατροπώσουν τα σατανικά σχέδια των πολυεθνικών εταιριών και του κεφαλαίου…

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
7
Gameplay
8.5
Γραφικά και Ήχος
9
Διάρκεια
8.5
Προηγούμενο άρθροThe Last of Us Part 2: Ανακοινώθηκε επίσημα το sequel
Επόμενο άρθροVernee Apollo – Το πρώτο MTK VR Flagship (Προπώληση)
Άλεξ εδώ... έχοντας περάσει τα εφηβικά gaming χρόνια μου με τα μεταχειρισμένα Game Boy του ξαδέρφου μου, μετατράπηκα με τον καιρό σε PlayStationManiac. Περιμένω υπομονετικά το επόμενο evolution μου σε PC gamer!

Σχολιάστε την είδηση!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.