Στην ομάδα του Facebook με τίτλο Ελληνικό Forum Kodi – Greek Kodi Community βρήκαμε ένα από τους πιο πλήρεις οδηγούς σε ελληνικό επίπεδο για ταινίες και σειρές στο Kodi.

Το Kodi είναι μια ευέλικτη εφαρμογή αναπαραγωγής και διαχείρισης πολυμέσων (media center) ανοιχτού κώδικα, διαθέσιμη σε πολλές πλατφόρμες και λειτουργικά συστήματα (Windows, Linux, Mac, Android ). Μπορεί να αναπαράγει όλες τις μορφές πολυμέσων, από ζωντανές ροές εικόνας και περιεχομένου κατά βούληση, έως και φωτογραφιών και μουσικής είτε αποθηκευμένες στο τοπικό μας δίκτυο, είτε από το διαδίκτυο.
Οι δυνατότητές του είναι επεκτάσιμες με την βοήθεια μικροεφαρμογών (addons) που εγκαθίστανται μέσω του διαχειριστή πακέτων του. Τα addons αυτά αναφέρονται και χρησιμοποιούν κυρίως διαθέσιμες υπηρεσίες και ροές από το διαδίκτυο.
Υπάρχουν λοιπόν:
– Addons βίντεο (πχ. Youtube) με τα οποία μπορούμε να δούμε streaming video
– Addons υποτίτλων (πχ. subtitles.gr) με τα οποία ενσωματώνουμε υπότιτλους στην ταινία μας
– Addons για live streaming (πχ. Sportsdevil) για ζωντανό περιεχόμενο από το διαδίκτυο
– Addons φωτογραφίας για λήψη από διάφορες πηγές όπως google, Flickr, NASA
– Addons μουσικής για πρόσβαση σε δικτυακά ραδιόφωνα ή ακρόαση κομματιών κατά απαίτηση
– Addons προγραμμάτων (πχ. wizards) μέσω των οποίων εγκαθιστούμε τα υπόλοιπα
Αντίστοιχα, το build («μπουκέτο» στα Ελληνικά) είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο από addons και ρυθμίσεις για το Kodi που παρέχει όλες τις δημοφιλείς μικροεφαρμογές για την θέαση ελληνικού και μη περιεχομένου. Σε αυτό τον οδηγό θα βρείτε οδηγίες εγκατάστασης για μια πληθώρα από builds που προορίζονται για Έλληνες χρήστες. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι εάν εγκαταστήσετε το Kodi σε μια υποστηριζόμενη συσκευή (PC, Mac, TV Box, κινητό, Raspberry Pi) και προσθέσετε ένα από αυτά τα builds, θα μπορείτε να έχετε ελεύθερη πρόσβαση σε περιεχόμενο όπως ταινίες, σειρές, ραδιόφωνα, ζωντανές μεταδόσεις, και πολλά άλλα καλούδια.
Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι ένα κλικ εδώ για να δείτε τον οδηγό. Να σημειώσουμε ότι οδηγός ανανεώνεται συνεχώς οπότε καλό να γίνετε μέλη της ομάδας και να παρακολουθείτε από κοντά τις εξελίξεις. Το λινκ του οδηγού δημοσιεύεται κατόπιν άδειας που λάβαμε από τους διαχειριστές της ομάδας.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

 1. O μόνος πλήρης και ΣΩΣΤΟΣ ελληνικός οδηγός για το Kodi και τις συναφείς λειτουργίες που σχετίζονται μ’ αυτό υπάρχει στο Facebook στο Hellenic Kodi Academy~

 2. Γιώργο Αλεξίου, κοιτάξτε λίγο τα ελληνικά σας…….

  …..για το kodi και τις συναφείς λειτουργίες…..

  ή

  …..για το kodi και τις λειτουργίες που σχετίζονται μ’αυτο….

  όλα μαζί δεν πάνε.

 3. Ευχαριστούμε για τις ενημερώσεις! Επειδή εσείς τα ψάχνετε μπορείτε να μας προτείνετε ένα καλό και οικονομικό TV Box/mini pc νά το συνδέσω με την TV μου με το Kodi φυσικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.