Οι περισσότεροι έχουμε βγάλει φωτογραφίες με φίλους ή αγαπημένους σε ένα σημείο και στη συνέχεια βγάλαμε παρόμοια φωτογραφία στο ίδιο σημείο μερικά χρόνια αργότερα. Αυτό είναι αρκετά σύνηθες στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με τους φίλους μας να σχολιάζουν πόσο αλλάξαμε ή πόσο ίδιοι παραμείναμε. Σίγουρα δεν περιμένουμε σχόλια για την κλιματική αλλαγή

Όμως, όταν ένας Βρετανός έκανε διακοπές στο ίδιο σημείο με διαφορά 15 ετών, οι φωτογραφίες έδειξαν κάτι πολύ απογοητευτικό και ταυτόχρονα σοκαριστικό. Ο Duncan Porter, μοιράστηκε στο X, δύο φωτογραφίες από το ίδιο ακριβώς σημείο, στον παγετώνα του Ροδανού. Η πρώτη φωτογραφία ήταν το 2009 και η δεύτερη φέτος. Στην ανάρτηση έγραψε:

«Δεκαπέντε χρόνια μείον μια μέρα ανάμεσα σε αυτές τις φωτογραφίες. Τραβηγμένη στον παγετώνα του Ροδανού στην Ελβετία σήμερα. Δε θα πω ψέματα, με έκανε να κλάψω».

κλιματική αλλαγή

Προφανώς δεν αναφέρεται στην απώλεια κάποιου αγαπημένου του ατόμου, αλλά σε αυτό που φαίνεται στο φόντο των δύο φωτογραφιών. Η φωτογραφία από το 2009 έχει ένα κατάλευκο φόντο, λόγω των διάσημων παγετώνων. Στην φετινή φωτογραφία όμως, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.

Αντί για ένα έντονα χιονισμένο φόντο, έχουμε ένα πιο βραχώδες και στεγνό φόντο, δίνοντας μια σαφή εικόνα των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη και τις επίπτωσης που έχει στους παγετώνες.

κλιματική αλλαγή

Ουσιαστικά, τον παγετώνα αντικατέστησαν οι βράχοι και μια μικρή λίμνη από το νερό που δεν έχει εξατμιστεί. Η ανάρτηση έχει γίνει viral και την έχουν δει πολλά εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου. Οι περισσότεροι έχουν σοκαριστεί από τι διαφορά, ιδιαίτερα όσοι είχαν επισκεφτεί τον παγετώνα στο παρελθόν

Οι χρήστες έγραψαν: «Μου κάνει εντύπωση που οι άνθρωποι απλά δεν ξέρουν ή δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει (και θα συνεχίσει να συμβαίνει) σε αυτόν τον πλανήτη».

Κινητή, οπτικές και ένα Starlink!

Εμείς θα συμφωνήσουμε με το σχόλιο που γράφει ” Διανύουμε την κλιματική αλλαγή τώρα. Δεν έρχεται, είναι ήδη εδώ”. Σας γράφω αυτό το άρθρο από τη αυλή στο χωριό, με 36 βαθμούς 9:25 το βράδυ. Σίγουρα δεν είναι φυσιολογικές αυτές οι θερμοκρασίες για την εποχή, αλλά εκτός της εμπειρικής παρακολούθησης της θερμοκρασίες, τον Ιούνιο είχαμε την πιο ζεστή μέρα της Γης, από τότε που ξεκινήσαμε να μετράμε και ο τελευταίος χρόνος ήταν ο πιο ζεστός παγκοσμίως.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και που εισαι ακομα. Η αυξηση θα ειναι εκθετικη απο δω και μπρος, γιατι εχει επιβεβαιωθει οτι απελευθέρωνονται πλεον παγιδευμενες μεσα στα παγωμενα εδαφη που σιγα σιγα θερμαινονται ολοενα και περισσοτερο, τεραστιες ποσοτητες μεθανιου κυριως στα βορεια γεωγραφικα πλάτη της Σιβηριας, που ειναι μεχρι και 50 φορες ισχυροτερο αεριο του θερμοκηπιου σε σχέση με το διοξειδιο του ανθρακα: Θα φαει η μυγα σιδερο λεμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.