Όταν θες να βρεις κάτι στο internet ανοίγεις τον browser, πας στο Google, γράφεις τι ψάχνεις, και ελπίζεις να βγάλει κανένα σωστό αποτέλεσμα. Όμως, η μηχανή αναζήτησης έχει τα κόλπα της και με μερικά απλά μυστικά μπορείς να βρεις αμέσως αυτό που θες, χωρίς να χαθείς ανάμεσα σε χιλιάδες άσχετα αποτελέσματα.

Επέλεξε χρονική στιγμή

Σήμερα που έχουμε 24 Ιουλίου το έτος 2020, δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με άρθρα που αφορούν το Asus ROG Phone 3 και δημοσιεύτηκαν πριν μια εβδομάδα. Το πιο πιθανό είναι οι πληροφορίες που αναφέρουν να είναι λάθος, γιατί το τηλέφωνο ανακοινώθηκε στις 22 Ιουλίου, πριν 2 ημέρες.

Για να δεις λιγότερα και πιο σωστά αποτελέσματα, πατάς τα “Εργαλεία” και εκεί που λέει “Οποιαδήποτε στιγμή” διαλέγεις πόσο παλιές ειδήσεις θέλεις να δεις. Τόσο απλά!

Ψάξε για συγκεκριμένο site

Έστω ότι θες να βρεις ένα άρθρο για το Mystic White του Samsung Galaxy Note 20 Ultra που το διάβασες στο Techmaniacs και δεν θυμάσαι τον τίτλο, απόλυτα λογικό. Μπορείς απλά να γράψεις στο Google:

Mystic White Samsung Galaxy Note 20 Ultra site:techmaniacs.gr

και η μηχανή αναζήτησης θα εμφανίσει μόνο αποτελέσματα που έχουν σχέση με αυτό που ψάχνεις και τα έχει δημοσιεύσει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Αναζήτησε συγκεκριμένες φράσεις

Αν θες να βρεις πώς φτιάχνεις κεφτεδάκια μην ψάχνεις απλά “κεφτεδάκια”, είναι λάθος. Η καλύτερη μέθοδος είναι να γράψεις μία ακριβή φράση, ας πούμε κεφτεδάκια τηγανιτά, αλλά μέσα σε quote:

"κεφτεδάκια τηγανιτά"

Έτσι λες στο Google να εμφανίσει μόνο σελίδες που έχουν στα κείμενα τους ολόκληρη τη φράση που έχεις γράψει μέσα στα quote.

Βρες αυτό που θες κατευθείαν στον χάρτη

Δεν χρειάζεται να γράψεις Περιστέρι και μετά να διαλέξεις τους “Χάρτες”. Μπορείς πολύ απλά να γράψεις στο Google:

map:peristeri

και θα σου εμφανίσει αμέσως την περιοχή στον χάρτη.

Ψάξε αποτελέσματα με βάση την τοποθεσία

Πες ότι θες να δεις την Pizza Fan στα Χανιά, γιατί κάποιος σου είπε ότι βρίσκεται σε ωραίο κτίριο (Λάθος έκανε). Δεν χρειάζεται να ψάχνεις με τις ώρες, απλά γράφεις στο Google:

pizza fan location:chania

Έτσι, τα πρώτα αποτελέσματα θα έχουν σχέση με την Pizza Fan στα Χανιά.

Πρόσθεσε εξαιρέσεις

Μπορεί να θες να δεις κάτι για το Google Maps αλλά δεν έχει καμία σχέση με τη δυνατότητα πλοήγησης, για να μειώσεις τα αποτελέσματα μπορείς πολύ απλά να προσθέσεις εξαιρέσεις. Ας πούμε, αν γράψεις:

Google Maps -navigate

η μηχανή αναζήτησης δεν θα εμφανίσει τίποτα σχετικό με την πλοήγηση μέσω του Google Maps.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.