Οι επιστήμονες ανέλυσαν χώμα που έλαβε από την επιφάνεια της Σελήνης το κινεζικό σκάφος Chang’e-6, στην ουσία η πρώτη αποστολή που έφερε στη Γη ένα φορτίο από πέτρε και χώμα από την άλλη πλευρά της Σελήνης που έχει ελάχιστα εξερευνηθεί.
Απόκοσμα συντρίμμια εντοπίστηκαν στον Άρη!
Πιο συγκεκριμένα, δυο διαφορετικές ομάδες επιστημώνων βρήκαν θραύσματα ηφαιστειακών πετρωμάτων ηλικίας περίπου 2.8 δισεκατομμυρίων ετών. Ένα κομμάτι από το δείγμα ήταν ακόμη πιο παλιό, χρονολογούμενο στα 4.2 δισεκατομμύρια χρόνια.
Η λήψη ενός δείγματος από αυτή την περιοχή της Σελήνης είναι πραγματικά σημαντική γιατί είναι μια περιοχή για την οποία δεν έχουμε δεδομένα, αναφέρουν οι επιστήμονες. Οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι υπήρχαν ενεργά ηφαίστεια και στην πλευρά της Σελήνης που βλέπουμε από τη Γη, και τα οποία χρονολογούνται σε παρόμοια χρονική περίοδο.
Δορυφόροι της NASA εντόπισαν κάτι πολύ επικίνδυνο για την ανθρωπότητα
Η μακρινή πλευρά του φεγγαριού είναι γεμάτη κρατήρες και με λιγότερες επίπεδες και σκοτεινές πεδιάδες της κοντινής πλευράς που έχουν χαραχθεί από ροές λάβας. Το γιατί τα δύο τμήματα αυτά της Σελήνης είναι τόσο διαφορετικά παραμένει ένα μυστήριο, αναφέρει ο Qiu-Li Li από την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.
Ο Li τόνισε ότι τα ευρήματα αποκαλύπτουν πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρόνια ηφαιστειακών εκρήξεων και έντονων γεωλογικών διεργασιών στην μακρινή πλευρά της Σελήνης.
Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.
Όσοι πλανήτες είναι κοντά η μακρυά από τον ήλιο μας ειναι αφιλοξενοι δεν μπορεί να αναπτυχθεί ούτε ένα φυτικό η ζωικό κύτταρο Αν βρεθεί ένα πολύ μικρό απολίθωμα θαλάσσιας ζωής ,τότε το θέμα αλλάζει