Μια μεγάλη βόμβα από τη ΔΕΗ η οποία σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney θα προσφέρει οπτική ίνα μέχρι το σπίτι πριν το τέλος του χρόνου σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές με στόχο να κινηθεί επιθετικά και να κερδίσει μερίδια αγοράς.

Οι ταχύτητες θα φθάσουν τα 2.5Gbps στις περιοχές που βρίσκεται και αναπτύσσεται το δίκτυο FiberGrid. Χρονικά, αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθεί, όπως αναφέρθηκε, πριν το τέλος του χρόνου, στο διάστημα Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Τα tokens στο Google Wallet αντικαθιστούν τις κάρτες στις πληρωμές

Επιχείρηση μέσω της FiberGrid έχει στόχο να αναπτύξει πανελλαδικό δίκτυο FTTH, που αρχικά θα φτάσει σε 500.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο τέλος του 2024 και σε 1,7 εκατομμύρια το 2025. Οπτική ίνα έχει ήδη περάσει σε πολλούς δήμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έργα βρίσκονται σε εξέλιξη σε νέες περιοχές, ενώ το δίκτυο θα επεκταθεί και σε Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλο, Καλαμάτα, Λάρισα, Ιωάννινα, Κόρινθο, Τρίκαλα, Κοζάνη, Βέροια και Μεγαλόπολη.

Οι περιοχές έχουν επιλεγεί με βάση μεταξύ άλλων την πληθυσμιακή κάλυψη και την έλλειψη υποδομών FTTH. Συνολικά, ο στόχος του Ομίλου ΔΕΗ είναι να προσφέρει κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι σε 3 εκατ. νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα εντός της επόμενης πενταετίας.

Η ΔΕΗ εν ολίγοις αναμένεται να ανταγωνιστεί τους παρόχους και να πάρει σημαντικό μερίδιο από την αγορά, ενώ δεν μεταβάλλει το πρόγραμμά της για να προσφέρει και υπηρεσία χονδρικής. Έχει ήδη αποστείλει αίτημα στους παρόχους προκειμένου να αξιοποιήσουν το δίκτυό της για παροχή υπηρεσιών.

Huawei Smartwatches για ένα καλοκαίρι γεμάτο τεχνολογία

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.