Ο γνωστός τηλεπικοινωνιακός όμιλος Vodafone του Ηνωμένου Βασιλείου σκοπεύει να προβεί σε απολύσεις 11.000 εργαζομένων σε μια περίοδο τριών ετών σε μια προσπάθεια να βελτιώσει τη λειτουργία της και να εστιάσει ξανά στους πελάτες, λίγο μετά από μια περίοδο δυσκολιών και χαμηλών επιδόσεων.

Ακριβώς αυτό αναφέρθηκε ως μέρος της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος του 2023. Οι επιδόσεις μας δεν είναι οι καλύτερες. Η Vodafone πρέπει να αλλάξει, αναφέρει η Margherita Della Valle. Η ίδια συγκεκριμένα ισχυρίζεται ότι οι επιδόσεις της Vodafone έχουν χειροτερέψει στη πάροδο του χρόνου και κάτι τέτοιο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την εμπειρία των χρηστών μας. Η Vodafone είναι πολύ πιο περίπλοκη από όσο πρέπει να είναι, γεγονός που επηρεάζει αρνητικά την εμπορική ευελιξία στις διάφορες αγορές.

Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος θα περικόψει περίπου 11.000 θέσεις εργασίας τόσο στα κεντρικά του Ην. Βασιλείου όσο και σε διάφορες αγορές, ενώ αναφέρεται πως ετοιμάζει σημαντικές επενδύσεις για το οικονομικό έτος του 2024 τόσο στην εμπειρία του πελάτη όσο και στο branding. Την ίδια στιγμή, σκοπεύει να κερδίσει και πάλι πελάτες, μέσω επανεστίασης στα βασικά, ενώ θα δώσει έμφαση σε προϊόντα και γεωγραφικές περιοχές που θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα μακροπρόθεσμα.

Τα οικονομικά αποτελέσματα για το οικονομικό έτος του 2023 που τελείωσε στις 31 Μαρτίου, δείχνουν μια μικρή μόνο αύξηση των εσόδων της τάξεως του 0.3% στα 45.7 δισεκατομμύρια ευρώ. Τα κέρδη όμως κινούνται πτωτικά κατά 1.3% στα 14.7 δισεκατομμύρια ευρώ, λόγω του ενεργειακού κόστους και των δυσκολιών στη Γερμανική αγορά. Με την ανακοίνωση αυτή, οι μετοχές της κινήθηκαν κατά 7.4% πτωτικά.

H Margherita Della Valle ανέλαβε CEO του ομίλου μετά τις τραγικές επιδόσεις στην αγορά της Γερμανίας, και την πίεση που ασκήθηκε στον Nick Read για αυτές, κάτι που τον οδήγησε σε παραίτηση.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.