Η Vodafone λέει τέλος στο πραγματικά απεριόριστο internet όπως όλοι καταλάβαμε από την ανακοίνωση που δημοσίευσε πριν από λίγη ώρα στην ιστοσελίδα της. Ωστόσο μένουν πολλά πράγματα αδιευκρίνιστα και μεγάλο μέρος του κόσμου ξεκρέμαστος που την επέλεξε. Θα αναφέρω για παράδειγμα την προσφορά που είχε πριν δυόμιση μήνες με απεριόριστα όπως υποσχέθηκε τότε GB με 12 ή 15 ευρώ αν θυμόμαστε καλά κάθε μήνα για 9 μήνες.

Τι θα ισχύει με αυτούς τους συνδρομητές; Προφανώς θα τεθεί το νέο όριο των 300GB, όπου μετά η ταχύτητα θα πέφτει στα 4Mbps και αυτό στη καλύτερη των περιπτώσεων και βάσει των συνθηκών του περιβάλλοντος και την κάλυψη στην περιοχή. Άλλωστε η ανακοίνωση αναγράφει το εξής:

Η πολιτική ορθής χρήσης θα ισχύσει από την παραπάνω ημερομηνία για νέους και υφιστάμενους συνδρομητές καρτοκινητής. Με μια ανακοίνωση δηλαδή σε αφήνει με 300GB για τους υπόλοιπους μήνες της προσφοράς.

Η άλλη μεγάλη κουβέντα είναι τα συμβόλαια. Γιατί μερίδα χρηστών έχει επιλέξει το Vodafone Giga Unlimited Ultra ή Vodafone Red Unlimited όπως το έχει μετονομάσει πλέον. Προς το παρόν η ανακοίνωση αφορούσε μόνο τη καρτοκινητή ωστόσο είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να μείνεις με ένα συμβόλαιο που έχει 300GB όριο με μια παρόμοια ανακοίνωση στο μέλλον. Βέβαια, θα σου δίνεται η δυνατότητα καταγγελίας της σύμβασης αζημίως.

Αυτό που θα πρέπει να γνωρίζεις είναι ότι πλέον στη καρτοκινητή της Vodafone δεν υπάρχουν απεριόριστα GB. Και οποιοδήποτε πακέτο προωθείται ως τέτοιο θα έχει περιορισμό στα 300GB.

Η Vodafone, μαζί με την Cosmote στα συμβόλαια ήταν οι εταιρείες που τουλάχιστον είχες το κεφάλι σου ήσυχο ότι είναι πραγματικά απεριόριστα. Μένει να φανεί τι θα ακολουθήσει αν και η σημερινή ανακοίνωση δείχνει ήδη το δρόμο προς το μέλλον των συμβολαίων εκτός αν το διαψεύσει η Vodafone.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.