Στην ίδρυση της εταιρείας Vodafone Fiber2All προχώρησε η Vodafone Ελλάδος με σκοπό την ανάπτυξη του δικτύου οπτικών ινών, όπως διαβάζουμε στο kathimerini.gr. Το μετοχικό της κεφάλαιο αγγίζει τα 27.2 εκ. ευρώ και προέκυψε από την απόσταση του κλάδου των οπτικών ινών της Vodafone η οποία αποτελεί και τον μοναδικό μέτοχο αυτής.

Η νέα εταιρεία της Vodafone έχει ως σκοπό να φέρει το δίκτυο οπτικών ινών μέχρι το κουτί του παρόχου (FTTC) και μέχρι το σπίτι (FFTH) και θα συμβάλλει καλύτερα στην επίτευξη του επενδυτικού πλάνου της Vodafone ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ. Θα μπορεί ως αυτόνομη οντότητα να προσελκύει ευκολότερα επενδυτές και χρηματοδότηση ενώ σημαντικά πιο γρήγορη θα είναι και η λήψη αποφάσεων.

Οι επενδύσεις σε δίκτυα οπτικών ινών βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα ιδιαίτερο αυξημένο κόστος, τόσο ως προς την ενέργεια όσο και ως προς το ανθρώπινο δυναμικό και τις πρώτες ύλες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μπρουμίδης της Vodafone είχε αναφέρει ότι το κόστος προμήθειας καλωδίων οπτικών ινών έχει αυξηθεί 70% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.