Το Vivo Y35 ήρθε για τα καλά στην ελληνική αγορά και είχε μια ξέφρενη πορεία στο Black Friday, που ήταν σε πολύ δυνατή τιμή. Τώρα η τιμή του επέστρεψε στα €299 όμως παραμένει μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

Η συσκευή έρχεται με κατασκευή από πλαστικό και γυαλί για την πρόσοψη, με τα υλικά όμως να είναι ποιοτικά και να δίνουν πιο premium αίσθηση στο κράτημα. Επίσης έρχεται με μια ελαφριά ανθεκτικότητα σε πιτσιλιές και σκόνη, για να μην έχουμε άγχος αν μιας πιάσει βροχή στο δρόμο. Στο σύνολο έχουμε μια αρκετά ποιοτική κατασκευή για την κατηγορία με όμορφο σχεδιασμό και καλό κράτημα.

Στο κομμάτι της οθόνης, θα βρούμε μια IPS LCD μεγέθους 5.58 ίντσες, με ανάλυση 1080×2408. O ρυθμός ανανέωσης είναι στα 90Hz και η φωτεινότητα φτάνει τα 550nits στο χειροκίνητο, ενώ στο αυτόματο ανεβαίνει λίγο παραπάνω, προσφέροντας άνετη θέαση σε εξωτερικούς χώρους με έντονο φωτισμό. Η αναλογία πρόσοψης οθόνης είναι στο 83.4%, που είναι αρκετά καλά για την κατηγορία. Βρήκαμε την οθόνη αρκετά καλή χρωματικά, με ρεαλιστικά χρώματα και καλά επίπεδα αντίθεσης. Οι γωνίες θέασης είναι αρκετά καλές για την κατηγορία, όμως δεν θα λέγαμε όχι σε AMOLED οθόνη, αν και σε αυτή την τιμή και με αυτό το hardware δεν είναι σύνηθες την περίοδο που διανύουμε, με τις τιμές να έχουν ανοδική πορεία σε όλες τις συσκευές του 2022. Όπως και να έχει η οθόνη είναι πολλή καλή για θέαση περιεχομένου και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα στο να απολαύσουμε το περιεχόμενό μας δοκιμάζοντας την συσκευή.

Ηχητικά η συσκευή έρχεται με μονοφωνικό ήχο, που όμως έχει καλά επίπεδα έντασης. Βρήκαμε την συσκευή να διαθέτει καλά μπάσα και καθαρές ψηλές, ενώ η μεσαίες ήταν ικανοποιητικές αν και σηκώνουν βελτίωση για ακόμα πιο γεμάτο ήχο. Η ήχος ήταν μια χαρά στην θέαση βίντεο στο YouTube ή απλά για ακρόαση μουσικής στο δωμάτιο, όμως για καλύτερη ποιότητα θα μπορείτε να κάνετε χρήση του 3.5mm audiojack που διαθέτει η συσκευή για να συνδέσουμε τα ακουστικά μας. Το DAC της συσκευής είναι αρκετό για την κατηγορία της, ώστε να προσφέρει καλό ήχο στα ακουστικά μας, για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση του περιεχομένου μας.

Φωτογραφικά η συσκευή διαθέτει τρεις κάμερες στο πίσω μέρος με την κύρια να είναι στα 50MP, πίσω από φακό διαφράγματος f/1.8. Οι άλλες δύο είναι μια 2MP macro και μία 2MP για το βάθος πεδίου, ώστε να έχουμε καλύτερα πορτρέτα με bokeh. Η 2MP macro δεν είναι και η πιο χρήσιμη κάμερα που υπάρχει, ειδικά όταν δεν έχει autofocus, οπότε θα επικεντρωθούμε στην βασική κάμερα των 50MP. Πρόκειται για έναν αρκετά καλό αισθητήρα για την κατηγορία, που θα μας δώσει αρκετά sharp φωτογραφίες σε καλό φωτισμό. Είδαμε καλό δυναμικό εύρος και καλή αναγνώριση περιγραμμάτων στα πορτρέτα μας. Τα χρώματα ήταν πολύ ρεαλιστικά χωρίς υπερκορεσμό χάρει εντυπωσιασμού. Το δυναμικό εύρος είναι σε καλά επίπεδα και γενικότερα είχαμε από τις καλύτερες επιδόσεις της κατηγορίας, αν και θα θέλαμε να το δοκιμάσουμε παραπάνω.

Στην πρόσοψη βρίσκουμε έναν αισθητήρα 16MP με φακό διαφράγματος f/2.0, που έχει την πολλή καλή αναγνώριση περιγραμμάτων της Vivo για πολύ όμορφο bokeh στις selfies μας. Σε καλό φωτισμό έχει δυνατά αποτελέσματα, με καλά επίπεδα λεπτομέρειας και ρεαλιστικά χρώματα.

Σε χαμηλότερο φωτισμό όπως σε όλες της συσκευές της κατηγορίας έχουμε μια παρουσία θορύβου, όμως έχουμε λειτουργία νυκτός που βελτιώνει κατά πολύ τα πράγματα και προσφέρει καλά φωτισμένες φωτογραφίες από την πίσω κάμερα, ενώ από την selfie έχουμε χρησιμοποιήσιμες φωτογραφίες για τα social media, όμως για κάτι παραπάνω δεν υπάρχει θόρυβος.

Στο κομμάτι των επιδόσεων, η συσκευή έρχεται με τον Snapdragon 680 και 8GB RAM. Το εν λόγω chipset είναι γνωστό και αρκετά ικανό για την κατηγορία, με 8 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας. 4 από αυτούς είναι Kryo 265 Gold στα 2.4GHz και οι άλλοι 4 είναι Kryo 265 Silver στα 1.9GHz για τις πιο χαλαρές διεργασίες ώστε να μην καταναλώνουν πολλή ενέργεια. Ο Snapdragon 680 είναι στα 6nm που σημαίνει πως έχουμε καλή θερμική συμπεριφορά και χαμηλότερη κατανάλωση μπαταρίας. Οι επιδόσεις του είναι εκεί που ορίζει η κατηγορία της συσκευής και πρακτικά μπορεί να τρέξει τα πάντα χωρίς πρόβλημα, ενώ μπορεί να παίξει και τα περισσότερα παιχνίδια του PlayStore με ικανοποιητικές επιδόσεις. Τα γραφικά αναλαμβάνει η Adreno 610.

Στο κομμάτι της αυτονομίας η Vivo έχει κάνει θαύματα, με την συσκευή να έχει 5000mAh και άριστη διαχείριση που θα βγάλει με άνεση την μέρα και έχει μια από τις καλύτερες αυτονομίες που έχουμε δει στην κατηγορία και γενικότερα σε smartphone. Όσο και αν το πιέσαμε μέσα στην μέρα δεν είδαμε να χρειάζεται φόρτιση.

Μιλώντας για φόρτιση στο κουτί έρχεται φορτιστής 18W που θέλει περίπου 1ώρα και 30 λεπτά για μια πλήρη φόρτιση, που είναι ικανοποιητικά.

Συνολικά έχουμε μια αρκετά ανταγωνιστική πρόταση στη μεσαία κατηγορία, που θα καλύψει όλες τις βασικές ανάγκες του χρήστη, τόσο σε θέματα internet και multimedia, όσο και σε επιδόσεις και αυτονομία. Η κάμερα είναι εκεί που συνηθίζεται στην κατηγορία και θα σας βγάλει καλές φωτογραφίες από τις στιγμές σας. Το ότι έρχεται με αποθηκευτικό χώρο 256GB είναι κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει και φυσικά το θέλουμε, καθώς σε αυτά τα χρήματα δεν βρίσκουμε συσκευές με αυτό τον αποθηκευτικό χώρο.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.