Καθώς περιμένουμε την παρουσίαση των vivo X90 series, τα οποία θα έχουν νέα συστήματα καμερών με την υπογραφή της Zeiss και T* coating, κυκλοφορούν διαρκώς πληροφορίες για τα επερχόμενα smartphones και πλήθος υλικού ποικίλης μορφής.

Μπορεί να είδαμε τα δείγματα από τα συστήματα των καμερών τους, αλλά τι hardware προσφέρει τέτοια φωτογραφική δύναμη στα X90; Ήρθε η ώρα να δούμε αναλυτικά το υλικό των καμερών στα X90 που έχει ως στόχο να δημιουργεί ψηφιακή εικόνα που ταιριάζει τέλεια με όσα βλέπει το ανθρώπινο μάτι σε κάθε σκηνή.

Τα vivo X90 θα έχουν ως επίκεντρο την φωτογραφία πορτρέτου και τις νυχτερινές λήψεις. Διαθέτουν βελτιομένο οπτικό σύστημα που χρησιμοποιεί εξελιγμένους φακούς και coating, ενώ βελτίωση έχει δεχθεί και το signal-to-noise ration στον αισθητήρα εικόνας. Η True Color Restoration Engine φροντίζει για τη σωστή ισορροπία λευκού.

Από την άλλη, η Ultra-Clear Image Quality Engine είναι ένας αλγόριθμος υπερανάλυσης που χρησιμοποιεί ένα εικονικό μοντέλο των φακών για να ανακτά περίπου το 35% των πληροφοριών που χάθηκαν λόγω των οπτικών ατελειών. Παράλληλα, ένα multi-frame mode βελτιώνει ακόμα περισσότερο την ποιότητα των εικόνων και το δυναμικό εύρος, ειδικά στους περισκοπικούς φακούς.

Τα vivo X90 μετρούν τη φωτεινότητα και τη θερμοκρασία χρώματος στο περιβάλλον φως για να μπορούν να αντιλαμβάνονται τον χώρο και να προσφέρουν πιο ρεαλιστικό τελικό αποτέλεσμα. Ένα άλλο ανεξάρτητο σύστημα, που αφορά τη φωτογραφία σε χαμηλό φωτισμό, διαθέτει διπλάσια ευαισθησία και μπορεί να φτάσει το ISO 102.400. Αυτό το σύστημα, σύμφωνα με τη vivo, βγάζει φωτογραφίες των νυχτερινό ουρανό χωρίς τρίποδο ή long exposure.

Στο κομμάτι του πορτρέτου, έχουμε ένα σύστημα αφιερωμένο σε αυτού του είδους τις φωτογραφίες, το οποίο είναι χωρισμένο σε τρία τμήματα. Το πρώτο προσπαθεί να καταλάβει τη σκηνή και εντοπίζει μέχρι και 103 χαρακτηριστικά σημεία του προσώπου, ενώ παράλληλα λαμβάνει υπόψη του τη στάση του θέματος. Τα άλλα δύο συνεργάζονται για να εφαρμόσουν φίλτρα ομορφιάς με τη χρήση machine learning και να προσαρμόσουν το φόντο.

Η vivo αναφέρει ότι ο αισθητήρας που χρησιμοποιεί στα X90 έχει 77% καλύτερη ευαισθησία στο φως σε σύγκριση με τον τροποποιημένο ISOCELL GNV των X80. Επιπλέον, η εταιρεία σε συνεργασία με τη Zeiss έχουν βάλει στα συστήματα των νέων flagship smartphones νέους 50mm φακούς πορτρέτου. Φυσικά, δεν είναι όλα φακοί, αισθητήρες, και λογισμικό. Υπάρχουν στοιχεία και πιο βαθιά στις συσκευές.

Ο ISP αναλαμβάνει την επεξεργασία εικόνων. Επιτυγχάνει deep learning και οπτικές εργασίες και συνδυάζει τις παραδοσιακές προσεγγίσεις με σύγχρονες λύσεις βασισμένες σε AI. Το hardware που έχει αναπτύξει η vivo λειτουργεί και στο βίντεο. Για τη διαχείριση δεδομένων χρησιμοποιεί ενσωματωμένη SRAM και τη συνδυάζει με τη RAM του συστήματος για μείωση του latency και της κατανάλωσης ενέργειας. Η απόδοση του είναι 16.3 trillion TOPS/Watt.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.