εικονική πραγματικότητα

Η εικονική πραγματικότητα φάνταζε τόσο ελπιδοφόρα πριν είκοσι χρόνια, αλλά το hardware απέτυχε να φτάσει τις προσδοκίες μας, και έπειτα από μία σειρά εμπορικών αποτυχιών, το κοινό σε ένα μεγάλο βαθμό προχώρησε σε άλλα πράγματα.

Πρόσφατα γεννήθηκε ξανά η ελπίδα πως κάποιος είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει την εικονική πραγματικότητα με τον σωστό τρόπο, και αυτός ο κάποιος θα μπορούσε να είναι η Oculus Rift. Kαι ενώ κάποιες προφανείς χρήσεις είναι το PC gaming, η εταιρία Oculus VR, έχει το βλέμμα της στραμμένο και στην αγορά κινητής τεχνολογίας.

Ο Brendan Iribe από την Oculus VR έδωσε πρόσφατα μια συνέντευξη, όπου μιλά για την επιθυμία της εταιρείας του να κάνει το Oculus Rift ικανό να συνδέεται με τα smartphones της επόμενης γενιάς. Ξεχωρίζει την αγορά των smartphone ως πιο ελκυστική από αυτή των παραδοσιακών κονσόλων, λόγω του γρήγορου ρυθμού των εξελίξεων και της non-stop ροής νέου hardware.

Σίγουρα τα smartphones έχουν ωριμάσει σε σημείο όπου θα πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από ικανά να τρέξουν hardware σαν το Oculus Rift, αναρωτιόμαστε όμως εάν αυτά τα δύο ταιριάζουν μεταξύ τους. Εσείς θα σκεφτόσασταν ποτέ να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο σας με ένα 3D headset όπως το Oculus Rift, ή ένα μεγάλο μέρος της γοητείας του smartphone gaming είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται να κουβαλάει κανείς ογκώδη hardware για να το απολαύσει?

 

Πηγή 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ένα πολύ ωραίο παράδειγμα εφαρμογής της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι το Augmented Reality παιχνίδι της Google (Niantic Labs) σ.σ. Ingress.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.