Όπως πολλές νέες εταιρείες, έτσι και η Nothing του Carl Pei δεν είχε και το καλύτερο ντεμπούτο στην αγορά γενικότερα, και ειδικότερα σε αυτή την smartphone. Αν και το Nothing Phone (1) είναι κυριολεκτικά η απόδειξη ότι αν οι εταιρείες θέλουν μπορούν να φτιάξουν κάτι που ξεχωρίζει από τη μάζα, είχε αρκετά προβλήματα. Η εταιρεία έχει βγάλει ήδη τρία updates σε μόλις τρεις εβδομάδες, αν και αυτά δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα ποιότητας.

Ο Zack Nelson γνωστός ως JerryRigEverything και το κανάλι PBKreviews στο YouTube δοκίμασαν την ανθεκτικότητα και την ικανότητα επισκευής του Phone (1) για να προσδιορίσουν πόσο εύκολα σπάει η συσκευή και πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να φτιάξει αυτό το smartphone. Ο Zack εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία για να επισημάνει τη σχεδίαση που μοιάζει με το iPhone και να κάνει λογοπαίγνια με το όνομα της εταιρείας, αλλά το Phone (1) παρέμεινε αδιάφορο τόσο από τις κοροϊδίες όσο και από τα εργαλεία του.

Μια γρατσουνιά με ξυράφι αποκάλυψε ένα πλαίσιο αλουμινίου με τα κουμπιά ενεργοποίησης και της ρύθμισης της έντασης τους ήχου να είναι φτιαγμένα από το ίδιο υλικό. Όπως τα περισσότερα σύγχρονα Gorilla Glass, η οθόνη γρατσουνίστηκε στο επίπεδο 6 της κλίμακας σκληρότητας Mohs. Το Nothing Phone (1) έτριξε σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της δοκιμής κάμψης, με το μεγαλύτερο μέρος της κάμψης να φαίνεται κοντά στις γραμμές της κεραίας – αλλά δεν έσπασε.

Προς τιμήν του, το τηλέφωνο ήταν πολύ πιο ανθεκτικό όταν λυγίζει προς τα πίσω. Ωστόσο, ο Zack σημείωσε ότι η οπτική συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων απέτυχε δύο φορές και η αντίσταση στο νερό IP53 δεν είναι η καλύτερη παρά τις ελαστικές σφραγίδες προστασίας εισόδου στην υποδοχή της SIM.

Οι είναι επίσης ορατές γύρω από αρκετούς εσωτερικούς συνδέσμους, όπως αποκαλύπτει το teardown του PBKreviews, αν και αναρωτιόμαστε αν βοηθούν στην αντοχή στο νερό και τη σκόνη. Το μεγαλύτερο εύρημα του YouTuber ήταν η κουραστική διαδικασία αντικατάστασης της οθόνης, οπότε αν αγοράσατε ένα Nothing Phone (1), ελπίζουμε να μην συμβεί ποτέ τίποτα στην οθόνη του. Άλλα αξιοσημείωτα ευρήματα περιλαμβάνουν τα φύλλα γραφίτη που βοηθούν στη διάχυση της θερμότητας, το φιλμ χαλκού πίσω από τις κάμερες, και ένα αρκετά μεγάλο ηχείο στο κάτω μέρος.

Στην κλίμακα των 10 βαθμών του PBKreviews, το Phone (1) σημείωσε ένα θλιβερό τρία από την άποψη της επισκευασιμότητας, κυρίως λόγω της μειωμένης διαθεσιμότητας εξαρτημάτων αυτή τη στιγμή και της δυσπρόσιτης τοποθέτησής τους μέσα στο τηλέφωνο. Το Phone (1) θα μπορούσε να μάθει ένα ή δύο πράγματα από τη σειρά Fairphone, αλλά δεν θα μας πείραζε να δούμε άλλους OEM να μιμούνται το φανταχτερό Glyph Interface του Phone (1) και όχι μόνο για να προσελκύσουν τους καταναλωτές, αλλά γιατί κάνει το τηλέφωνο να ξεχωρίζει.

Το PBKreviews έκανε και μία δοκιμή πτώσης, για να δει πόσο ανθεκτικό είναι το Gorilla Glass 5 που έχει το Nothing Phone (1) μπροστά και πίσω. Παρόλο που η οθόνη τα κατάφερε, η πλάτη του τηλεφώνου έγινε κομμάτια, κάτι που σημαίνει ότι το πλαίσιο δεν στηρίζει τόσο καλά το γυαλί στο πίσω μέρος. Σε κάθε περίπτωση, αν πιάσεις στα χέρια σου ένα Phone (1) καλό θα είναι να χρησιμοποιήσεις την επίσημη διάφανη θήκη – όχι τίποτε άλλο, να βλέπεις το Glyph Interface.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.