Γνωρίζατε ότι το 1967, ο διάσημος παρουσιαστής ειδήσεων Walter Cronkite προσπάθησε να προβλέψει πώς θα ήταν η ζωή στον 21ο αιώνα; Ακούγεται φοβερό, όπως και οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας, αλλά πώς μπορεί να πήγε όλο αυτό;

Εκείνη την εποχή ο Cronkite ήταν γνωστός ως «Ο πιο αξιόπιστος άνθρωπος στην Αμερική», οπότε πρέπει να είχε κάποιες καλές ιδέες! Άλλωστε, τα τέλη της δεκαετίας του 1960 ήταν μια αρκετά τρελή εποχή και ο καθένας μπορούσε να πει κυριολεκτικά ό,τι ήθελε, χωρίς να τον ακυρώσουν στα social media.

Οι άνθρωποι ήταν ενθουσιασμένοι με όλη τη νέα τεχνολογία και τις ανακαλύψεις που συνέβαιναν, αλλά φοβόντουσαν επίσης πράγματα όπως τα πυρηνικά όπλα. Όμως, και πάλι, συνέβαιναν τόσα πολλά καταπληκτικά πράγματα – όπως η εύρεση θεραπειών για ασθένειες και η εφεύρεση ωραίων πραγμάτων όπως τα λέιζερ. Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάτε πόσο φοβερή γινόταν η τηλεόραση.

SpaceX Starship: Χρησιμοποιεί επιστημονική φαντασία να φτιάξει βαρύτητα

Ο Cronkite είχε μερικές πολύ άγριες ιδέες για το πώς θα ήταν η ζωή στο μέλλον. Αν ζούσατε τότε θα μπορούσατε να φανταστείτε μαγνήτες στους δρόμους ή ρομπότ να κάνουν όλες τις δουλειές για εμάς; Θα ακουγόταν σαν κάτι που, ειδικά εκείνη την εποχή, βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Οπότε, το ερώτημα είναι αν ο Cronkite προέβλεψε σωστά έστω και το παραμικρό.

Λοιπόν, το Popular Science έφτιαξε ένα βίντεο που μας αναλύει όλα όσα είχε πει ο Cronkite. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε πώς θα είναι η ζωή στο μέλλον, θυμηθείτε ότι ακόμη και κάποιος τόσο αξιόπιστος όσο ο Walter Cronkite μπορούσε μόνο να μαντέψει τι θα μπορούσε να συμβεί. Ποιος ξέρει τι καταπληκτικά πράγματα θα δούμε τα επόμενα χρόνια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.