Η Samsung δημοσίευσε ένα σύντομο βίντεο σχετικά με τον Exynos 2200. Αρχικά, παρουσιάζει το μοναδικό χαρακτηριστικό του SoC, την GPU Xclipse που είναι βασισμένη στην αρχιτεκτονική RDNA2 της AMD – είναι η πρώτη GPU για κινητά με hardware acceleration για ray tracing.

Στο βίντεο βλέπουμε το νέο PUBG: New State, το οποίο δεν υποστηρίζει ray tracing, αν και μέχρι τώρα δεν το έχουμε δει στην πράξη, γιατί μάλλον δεν υπήρχε το κατάλληλο chip. Η στιγμή αυτή όμως έφτασε χάρη στο νέο flagship SoC της νοτιοκορεάτικης εταιρείας.

Η GPU υποστηρίζει επίσης Variable Rate Shading (VRS), που βοηθάει να διατηρεί σταθερό το frame rate. Το SoC έχει σχεδιαστεί να αντέξει στον χρόνο γι’ αυτό υποστηρίζει 144Hz refresh rate και HDR10+.

Το βίντεο για τον Exynos 2200 ασχολείται επίσης με το cloud gaming και δείχνει πώς το ενσωματωμένο 5G μόντεμ, το οποίο μπορεί να φτάσει σε ταχύτητες λήψης έως και 10Gbps βοηθάει σε αυτόν τον τομέα.

Είναι το πρώτο Exynos modem που υποστηρίζει την έκδοση 3GPP 16. Αυτό θα προσφέρει βελτιωμένη σταθερότητα της σύνδεσης με MIMO και βελτιώσεις διαμόρφωσης δέσμης, χαμηλότερη καθυστέρηση όταν χρησιμοποιείται το Carrier Aggregation ή η Dual Connectivity, και βελτιώσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Η νέα NPU είναι δύο φορές πιο γρήγορη από αυτή που υπάρχει στον Exynos 2100. Αυτή η δύναμη που θα συνθλίψει τους αριθμούς θα βοηθήσει τη φωτογραφική μηχανή να τραβήξει τις καλύτερες εικόνες που μπορεί.

Μιλώντας για αυτό, ο Exynos 2200 υποστηρίζει αισθητήρες έως και 200MP (μπορεί να τραβήξει εικόνες 108MP χωρίς καθυστέρηση) και μπορεί να εγγράψει βίντεο 8K στα 30fps.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.