Το Honor Magic 6 Pro διαθέτει AI σύστημα ανίχνευσης ματιών που υποστηρίζεται από το λογισμικό GazeSense της Eyeware και τρέχει στον Snapdragon 8 Gen 3. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να το χρησιμοποιήσετε για να επιλέξετε έναν προορισμό στον χάρτη και να κάνετε ζουμ, απλά κοιτάζοντας το τηλέφωνό σας. Όπως όλα δείχνουν, μπορεί ακόμη και να εκκινήσει το αυτοκίνητό σας!

Ο James Brighton, ένας ειδικός μηχανικός αυτοκινήτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, είχε την ιδέα να κάνει έλεγχο ορισμένων λειτουργιών του αυτοκινήτου χωρίς χέρια, κοιτάζοντας την οθόνη ενός Magic 6 Pro. Ειδικά στο Pro, οι AI λειτουργίες ενισχύονται από τον αισθητήρα 3D ToF που υπάρχει στο pill-shaped punch hole.

Σύμφωνα με τον μηχανικό και την υλοποίηση της ιδέας του, μπορείτε με το Honor Magic 6 Pro να εκκινήσετε ή να σταματήσετε τον κινητήρα, ακόμη και να κάνετε το αυτοκίνητο να κινηθεί προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, απλά κοιτάζοντας το σχετικό στοιχείο μενού στην οθόνη του τηλεφώνου για 2-3 δευτερόλεπτα.

Όχι, δεν μπορείτε να οδηγήσετε το αυτοκίνητο, αλλά δεδομένου ότι δεν χρειάζεται να βρίσκεστε μέσα σε αυτό για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, μπορείτε να την εκμεταλλευτείτε για να βγάλετε το όχημα από κάποιο σημείο με περιορισμένο χώρο, στο οποίο έχετε παρκάρει.

Η AI τεχνολογία παρακολούθησης ματιών είναι προς το παρόν διαθέσιμη μόνο στην Κίνα, ενώ δεν ξέρουμε πότε και αν θα επεκταθεί σε περισσότερες αγορές. Παρ’ όλα αυτά, σκεφτείτε τις δυνατότητες που παρέχει. Με αυτή την τεχνολογία το Honor Magic 6 Pro θα μπορούσε να ελέγχει άλλες λειτουργίες στο αυτοκίνητό σας, χωρίς να χρειάζεται να πάρετε το χέρι σας από το τιμόνι, ή να χρησιμοποιείτε φωνητικές εντολές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.