Φανταστείτε ένα μυθικό πλάσμα, που δεν αναπνέει ή εκπνέει φωτιά, αλλά είναι ικανό να σβήνει τις φλόγες με ισχυρούς πίδακες νερού. Τώρα, γνωρίστε το Dragon Firefighter, μια επαναστατική ρομποτική συσκευή για τις ομάδες πυρόσβεσης παγκοσμίως, που σχεδιάστηκε από μια ομάδα Ιαπώνων ερευνητών. Το λεπτομερές σχέδιο αυτού του πυροσβεστικού θαύματος είναι διαθέσιμο στο Frontiers in Robotics and AI ως Open Science για να το χρησιμοποιούν ελεύθερα οι ρομποτιστές σε όλων τον κόσμο.

Το Dragon Firefighter, ένα τηλεχειριζόμενο ιπτάμενο ρομπότ, διαθέτει μήκος τεσσάρων μέτρων και υδροκίνητη πυροσβεστική μάνικα. Εξοπλισμένο με οκτώ ελεγχόμενους πίδακες νερού, αιωρείται δύο μέτρα πάνω από το έδαφος, κατευθυνόμενο από μια μονάδα ελέγχου που είναι συνδεδεμένη με ένα πυροσβεστικό όχημα με δεξαμενή νερού 14.000 λίτρων. Η μάνικα μπορεί να αλλάζει σχήμα και να στοχεύει νερό προς τις φλόγες, ενώ μια άκρη εξοπλισμένη με κάμερα βοηθά στον εντοπισμό της πυρκαγιάς.

Έχοντας κάνει το ντεμπούτο του στην World Robot Summit 2020, τ ο Dragon Firefighter παρουσίασε τις δυνατότητές του σβήνοντας με επιτυχία μια φλόγα από απόσταση τεσσάρων μέτρων. Ο Dr. Yuichi Ambe, επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οσάκα, αποκάλυψε ότι η κύρια πρόκληση για την επόμενη δεκαετία ανάπτυξης είναι η επέκταση της εμβέλειάς του ρομπότ πέρα από τα 10 μέτρα.

Τρέλες εικόνες από τη ροή λάβας στην Ισλανδία, κινδυνεύει το Γκρίνταβικ (βίντεο)

Οι βελτιώσεις που θα γίνουν περιλαμβάνουν βελτιωμένη στεγανοποίηση, μια ευέλικτη μονάδα ακροφυσίου και βελτιώσεις στους μηχανισμούς ροής του νερού. Με εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα δέκα ετών, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πραγματικές συνθήκες πυρόσβεσης, το Dragon Firefighter υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει τις τακτικές πυρόσβεσης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.