Ο σχεδιαστής Kevin Noki πέρασε μήνες δημιουργώντας το δικό του λειτουργικό Macintosh, το οποίο κατασκεύασε από το μηδέν και το ονόμασε “Brewintosh”. Σχεδιαστικά, μοιάζει με το Macintosh Plus και ο Noki έφτιαξε το περίβλημα του με 3D εκτυπωμένα κομμάτια. Εσωτερικά, υπάρχει το κατάλληλο hardware που επιτρέπει στο μηχάνημα να λειτουργεί κανονικά.

Σε ένα βίντεο 47 λεπτών, ο Noki περιγράφει τη διαδικασία που ακολούθησε για να δημιουργήσει τη συσκευή. Ο Noki ολοκλήρωσε περισσότερα από 29 σύνθετα βήματα, καθένα από τα οποία ήταν ένα σημαντικό έργο από μόνο του. Ξεκίνησε μετρώντας κάθε επιφάνεια και γωνία ενός Macintosh Plus. Συνέχισε μοντελοποιώντας το στο AutoDesk Fusion 360. Έπειτα, εκτύπωσε τα εξαρτήματα, τα ένωσε, γέμισε τα κενά, έτριψε τις ατέλειες, και τελειοποίησε την υφή.

Το επόμενο βήμα ήταν το hardware. Ο Noki τροποποίησε μια οθόνη 10 ιντσών για να έχει οπίσθιο φωτισμό LED και ένα dimmer knob, δημιούργησε ένα σύστημα ενέργειας, ενσωμάτωσε θύρες, ηχεία και άλλο υλικό, και σχεδίασε έναν εξομοιωτή Mini vMac χρησιμοποιώντας Linux. Η όλη διαδικασία είναι συναρπαστική και αξίζει να δείτε κάθε δευτερόλεπτο του βίντεο.

Το 3D εκτυπωμένο Macintosh Plus, ή Brewintosh, έχει το σωστό μέγεθος και υφή, υποστηρίζει δίσκους 3.5 ιντσών, κατάλληλα πληκτρολόγια και ποντίκια Apple, και έχει κάθε άλλη λεπτομέρεια που θα περιμένατε από έναν πραγματικό Mac. Η εκτύπωση των εξαρτημάτων διήρκεσε πάνω από 48 ώρες και ο Noki ολοκλήρωσε όλο το έργο σε 40 εβδομάδες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.