Η Google εργάζεται σκληρά για την προετοιμασία του Android 15. Αν και η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις για το τι μπορεί να περιλαμβάνει όταν γίνει διαθέσιμο ευρέως. Για παράδειγμα, οι προεπισκοπήσεις προγραμματιστών έχουν συμπεριλάβει υποστήριξη για δορυφορική συνδεσιμότητα και ανίχνευση εγγραφής οθόνης.

Τώρα, μια νέα ενημέρωση beta υποδηλώνει πως το desktop mode του Android 15 θα μπορούσε να έχει περισσότερη λειτουργικότητα από ότι γνωρίζαμε. Με βάση στοιχεία που βρήκε στο Android 14 QPR3 Beta 2.1, το Android Authority αναφέρει ότι το λειτουργικό σύστημα θα έχει πιθανότατα έναν πιο φιλικό προς το χρήστη σχεδιασμό όταν συνδέεται σε μια εξωτερική οθόνη.

Οι προηγούμενες εκδόσεις της ενσωματωμένης λειτουργίας desktop mode του stock Android ήταν συχνά αρκετά ξεγυμνωμένη και ελλιπής. Αυτό συνέβαινε επειδή προορίζονταν για χρήση από προγραμματιστές και την πραγματοποίηση δοκιμών για εφαρμογές και όχι για δημόσια χρήση.

Όπως φαίνεται στην τελευταία ενημέρωση beta, το Android 15 μπορεί να έχει ένα νέο σύστημα παραθύρων στο desktop mode όταν συνδέεται σε μια εξωτερική οθόνη. Η λειτουργία πλήρους οθόνης, η διαιρεμένη οθόνη, και η λειτουργία ελεύθερης μορφής, θα μπορούσαν σύντομα να είναι μερικές από τις επιλογές των χρηστών.

Αυτό θα μπορούσε να διευκολύνει τους προγραμματιστές κατά τη διάρκεια των δοκιμών εφαρμογών και θα ήταν μια ευλογία για όλους τους χρήστες που επιθυμούν μια εμπειρία που μοιάζει με το Samsung DeX. Τούτου λεχθέντος, εξακολουθεί να φαίνεται ότι το Android 15 σε desktop mode θα έχει πολύ λιγότερη λειτουργικότητα από ένα τυπικό desktop λειτουργικό σύστημα.

Αυτά τα χαρακτηριστικά θα βοηθούσαν τους χρήστες των Pixel, και άλλων συσκευών Android, να βελτιώσουν την παραγωγικότητα τους. Παρόλο που είναι πιο αργό από ένα πραγματικό desktop OS και έχει λιγότερα χαρακτηριστικά, η ανάπτυξη μιας τέτοιας τεχνολογίας φαίνεται να έχει γίνει στόχος της Google.

Πρόσφατα, το Pixel 8 έλαβε υποστήριξη για την εναλλακτική λειτουργία DisplayPort, επιτρέποντας στους χρήστες να αντικατοπτρίζουν το τηλέφωνό τους σε μια εξωτερική οθόνη μέσω USB-C ή ενός προσαρμογέα USB-C σε HDMI (DisplayPort).

Αν και δεν είναι το ίδιο με το Samsung DeX και όλες τις λειτουργίες του, αυτό το desktop mode και οι νέες επιλογές παραθύρων στο Android 15 υποδηλώνουν ότι η Google εξετάζει τρόπους για την ανάπτυξη παρόμοιας τεχνολογίας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

 1. Πρέπει.
  Δεν νοείται σοβαρό κινητό android χωρίς desktop mode.
  Huawei p40 pro και το fold 4 (μαζί με το tab s8 μου) δουλεύουν Υπέροχα.
  Και της Sammy αλλά και της huawei έχουν υπέρ και κατά.
  Θέλω να δοκιμάσω και της Motorola που έχω ακούσει καλά λόγια.
  Μακάρι να κάνουν και οι άλλοι μια σοβαρή προσπάθεια έστω και με την βοήθεια (σκουντημα ίσως…..) του γουγλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.