Όπως ίσως έχετε ακούσει χιλιάδες φορές ήδη, οι οθόνες στα Galaxy S24, S24+ και S24 Ultra δεν προσφέρουν τόσο ζωντανά χρώματα όσο περίμεναν οι θαυμαστές της Samsung από τα smartphone Galaxy, ακόμη και με επιλεγμένο το Vivid mode.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, το Vivid mode στη σειρά S24 δεν κάνει αυτό που θα έπρεπε: κάνει τα χρώματα πιο εμφανή και αυξάνει τον κορεσμό του περιεχομένου στην οθόνη. Αντίθετα, συμπεριφέρεται σχεδόν το ίδιο με το Natural mode, το οποίο όπως υποδηλώνει το όνομα του είναι ρυθμισμένο να κάνει το περιεχόμενο να φαίνεται πιο ρεαλιστικό.

Στην πραγματικότητα, η Samsung έχει δώσει τεράστια έμφαση στην πιο φυσική αναπαραγωγή χρωμάτων στη σειρά Galaxy S24, με τη νέα λειτουργία Adaptive Color Tone να χρησιμοποιεί τις κάμερες του τηλεφώνου για να προσαρμόζει τα χρώματα και την ισορροπία λευκού ώστε να κάνει τα χρώματα να φαίνονται πιο φυσικά σε διαφορετικές συνθήκες φωτισμού.

Ωστόσο, σε αντίθεση με το τι θέλει η εταιρεία, οι ιδιοκτήτες των Galaxy S24 δεν χάρηκαν όταν ανακάλυψαν ότι έχει αφαιρέσει τη δυνατότητα επιλογής πιο έντονων χρωμάτων, περιορίζοντας όσους δεν ενδιαφέρονται τόσο για τη ρεαλιστική και ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων. Η κριτική και τα σχόλια έφτασαν στα αυτιά της Samsung, ευτυχώς, και η εταιρεία αποφάσισε να προσθέσει ένα slider προσαρμογής με το όνομα “Vividness” στη θέση του Vivid mode με την πρώτη ενημέρωση λογισμικού.

Αυτή η ενημέρωση έκανε το ντεμπούτο της στη Νότια Κορέα πριν από λίγες ημέρες, αλλά η Samsung δεν την έχει κάνει διαθέσιμη σε άλλες χώρες, από τις 20 Φεβρουαρίου. Όμως, ο χρήστης του Twitter MyDaebakCafe που έχει πρόσβαση στη λειτουργία δημοσίευσε ένα βίντεο που δείχνει τον slider σε δράση και αποκαλύπτει την αισθητή διαφορά στα χρώματα.

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν είναι ακριβώς σαφές πόση διαφορά κάνει ο νέος slider Vividness. Γιατί πολύ απλά το αποτέλεσμα που βλέπουμε μπορεί να οφείλεται στη γωνία λήψης του βίντεο. Από την άλλη, αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε μάλλον μιλάμε για ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να χρειαστεί να διορθώσει η Samsung με μελλοντικές ενημερώσεις.

Προς το παρόν, θα πρέπει να αρκεστούμε στο γεγονός ότι η οθόνη δεν φαίνεται πλέον εξίσου θαμπή τόσο στο Vivid mode όσο και στο Natural mode της οθόνης. Ελπίζουμε επίσης ότι υπάρχουν περαιτέρω βελτιώσεις, εάν οι κάτοχοι των Samsung Galaxy S24 καταλήξουν στο ότι η λύση του slider δεν τους είναι αρκετή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.