Είστε χρήστης του Viber; Και εμείς! Σήμερα όμως μαθαίνουμε κάτι αρκετά δυσάρεστο και ανησυχητικό.

Σύμφωνα με μια αναφορά που κυκλοφόρησε, το Viber μοιράζει τα δεδομένα μας, μηνύματα και κλήσεις.

viber

Η έρευνα έγινε από το Πανεπιστήμιο του New Haven και έδειξε πως οι σέρβερς του Viber δεν έχουν την παραμικρή κρυπτογράφηση ή ασφάλεια. Πρακτικά, οποιοσδήποτε γνωρίζει την διεύθυνση του σέρβερ, μπορεί να συνδεθεί , χωρίς κωδικό και καμία απολύτως δικλείδα ασφαλείας, και να δει τα πάντα. Από τα αρχεία που αποστείλαμε, μέχρι τις κλήσεις που έχουμε κάνει.

«Τα δεδομένα αποθηκεύονται στον σέρβερ του Viber χωρίς κωδικοποίηση. Επίσης δεν υπάρχει καμία μέθοδος πιστοποίησης, οπότε οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά και να δει τα δεδομένα, να τα ανακτήσει και να κάνει ότι θέλει με αυτά»

Το Viber δεν είναι το μόνο που κατηγορείται για κάτι τέτοιο αλλά και το Whatsapp έχει βρεθεί ελλιπές στην ασφάλειά του στο παρελθόν, με ευπάθειες που μπορούν να εκμεταλλευτούν εύκολα κάποιοι. Με ένα από sniffing tool και το Viber αλλά και το Whatsapp, θα δώσουν πολλά στοιχεία για τους γύρω σας!

Από το πρωί πάντως, παρατηρήσαμε προβλήματα στην σύνδεση του Viber με την υπηρεσία, το οποίο λύθηκε με την αναβάθμιση της εφαρμογής που κυκλοφόρησε πριν λίγο.
Είναι ανησυχητικό πάντως να μπορεί οποιοσδήποτε να υποκλέψει τις συνομιλίες μας και τα αρχεία που στέλνουμε.

Μήπως να αναθεωρήσουμε σχετικά με αυτές τις εφαρμογές;

Πηγή | Via

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.