Το Oppo Find X6 Pro είναι το τηλέφωνο με την πιο φωτεινή οθόνη στον κόσμο, φτάνοντας τα 2500 nits φωτεινότητα. Πριν την κυκλοφορία του, τον τίτλο αυτό κατείχε το iPhone 14 Pro Max με 2000 nits μέγιστη φωτεινότητα. Τα Pro μοντέλα της Apple χρησιμοποιούν την τελευταία τεχνολογία οθόνης M12 OLED της Samsung, η οποία έκανε την εμφάνιση της στο Galaxy Z Fold 4.

Σε αντίθεση με τα Pro μοντέλα, τα απλά iPhone 14 δεν έχουν το ίδιο hardware οθόνης και προσφέρουν κατώτερα χαρακτηριστικά από τα Pro αδερφάκια τους. Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει φέτος, σύμφωνα με πηγές της κορεατικής βιομηχανίας οθονών. Η Samsung θα προμηθεύσει την Apple με οθόνες M12 OLED για όλη τη σειρά των iPhone 15, συμπεριλαμβανομένων των φθηνότερων μοντέλων.

Ωστόσο, τα iPhone 15 και 15 Plus θα εξακολουθούν να είναι εξοπλισμένα με πάνελ LTPS, οπότε μην περιμένετε υψηλότερους ρυθμούς ανανέωσης. Απλώς, το υλικό των οργανικών διόδων θα είναι τελευταίας γενιάς με τα αντίστοιχα πλεονεκτήματα. Τα iPhone 15 θα έχουν φωτεινότερες οθόνες με πιο αποδοτική κατανάλωση ενέργειας. Αυτό θα είναι καλό για την αυτονομία της μπαταρίας, καθώς η οθόνη είναι η μεγαλύτερη πηγή κατανάλωσης ενέργειας σε τέτοιες συσκευές.

Τα iPhone 15 Ultra και Pro θα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν M12 OLED hardware, όπως και οι προκάτοχοί τους, με το πρόσθετο πλεονέκτημα της τεχνολογίας LTPO που επιτρέπει εύκολα ρυθμιζόμενους δυναμικούς ρυθμούς ανανέωσης. Όσον αφορά το μέλλον, η Samsung φέρεται να αναπτύσσει ήδη το επόμενο, M14 OLED υλικό ειδικά για την Apple, η οποία είναι πιθανό να το χρησιμοποιήσει στα iPhone 16. Το M13 είναι ήδη έτοιμο και θα το δούμε στο Google Pixel Fold.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.