Η Valve εισήλθε πρόσφατα στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας με το Vive VR, το οποίο έγινε σε συνεργασία με την HTC. Σε αντίθεση με το Oculus VR, το είναι προς το παρόν διαθέσιμο για τους προγραμματιστές στα 350 δολάρια, η Valve σχεδιάζει να προσφέρει το Vive VR σε κατάλληλους προγραμματιστές εντελώς δωρεάν, σύμφωνα με μια νέα αναφορά.

htc-vive

Η δημοσίευση επισημαίνει ότι developers, όπως οι Owlchemy Labs, Bossa Studios, Fireproof Games και Cloudhead Games, έχουν ήδη πάρει δωρεάν ένα δωρεάν dev kit, ενώ ο εκπρόσωπος της Valves, Doug Lombardi, δήλωσε ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες καθώς και την φόρμα εγγραφής για τους ενδιαφερόμενους, σε μια νέα ιστοσελίδα την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι προγραμματιστές, μεγάλοι αλλά και μικροί θα συμπεριληφθούν, ωστόσο δεν ανέφερε τα κριτήρια επιλογής τους. Με τον αριθμό τον πρώτον Vive VR, να είναι περιορισμένος, μάλλον αρκετοί προγραμματιστές θα μείνουν απέξω.

Στην σελίδα του SteamVR της Valve, επισημαίνεται ότι τα dev-kits θα περιέχουν το Vive VR Headset, δύο χειριστήρια και δύο βάσεις, τα οποία είναι όλα όσα θα χρειαστεί ένα προγραμματιστής, για ξεκινήσει να δημιουργεί περιεχόμενο εικονικής πραγματικότητας.

Η έκδοση για τους καταναλωτές, αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν από το τέλος του έτους, ωστόσο δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο θα κοστίσει, αν και ένας εκπρόσωπος της HTC, είπε πως θα πρέπει να περιμένουμε μια ελαφρά υψηλή τιμή.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.