Όλοι έχουμε ακούσει για αστροναύτες, διαστημικές αποστολές και τα συναφή. Η NASA όμως επειδή τα τελευταία χρονιά έχει βάλει σαν στόχο τον Άρη (βλέπεις το φεγγάρι τώρα είναι πασέ) προσπαθεί να βρει τρόπο να στείλει κάποιον εκεί ακόμα κι αν δεν είναι άνθρωπος. Ο πρώτος ρομποναύτης της NASA μόλις αναβάθμισε τα πόδια του αλλά συνεχώς προκύπτουν όλο ένα και περισσότερες προκλήσεις. Η υπηρεσία του Johnson Space Center έδωσε στο IEEE Spectrum μια γεύση από μια αρχική έκδοση του Valkyrie της DARPA Robotics Challenge, το οποίο θα μπορέσει να εκτελεί επικίνδυνες εργασίες εκεί που κανονικά θα χρειάζονταν ανθρώπινη παρέμβαση.

 

nasa-valkyrie

 

Εκτός από τις περισσότερες αρθρώσεις που προστέθηκαν στα πόδια, το ρομπότ εφοδιάστηκε με περισσότερες κάμερες, LIDAR και σόναρ που το βοηθάνε να κινηθεί πιο εύκολα στον περιβάλλοντα χώρο. Μπορεί να λειτουργήσει κάτω από τα βαρυτικά φορτία του πλανήτη και να το χειριστεί κάποιος με μικρή εμπειρία.

Το Valkyrie δεν είναι σίγουρο ότι θα τεθεί σε υπηρεσία καθώς θα πρέπει να κερδίσει την υποστηρίξει τόσο της DARPA αλλά και της NASA. Αν όλα πάνε καλά το ρομπότ θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντικές αποστολές στον Άρη προετοιμάζοντας το έδαφος και για κάποια αποστολή επανδρωμένη με ανθρώπους.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.