Το USB Promoter Group μόλις ανακοίνωσε το νέο πρότυπο USB4 version 2.0 που επιτρέπει ταχύτητες μεταφοράς έως και 80 Gbps, δηλαδή διπλάσιες από την προηγούμενη έκδοση του ίδιου πρωτοκόλλου.

USB4 Version 2.0

Τα νέα καλώδια Type-C 80 Gbps είναι backward compatible, ώστε να μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με υποδοχές που υποστηρίζουν USB4 1.0, USB 3.2, USB 2.0 και Thunderbolt 3 και αντίστροφα – τα παλαιότερα καλώδια USB-C θα λειτουργούν σε θύρες USB4 version 2.0, ακόμη και αν δεν παρέχουν τις υψηλές ταχύτητες.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του νέου πρωτοκόλλου είναι ότι μπορούν να το αξιοποιήσουν οι οθόνες υψηλών επιδόσεων, τα διάφορα μέσα αποθήκευσης, hubs και docks, ενώ μπορεί να  επιτρέψει τη σύνδεση μιας εξωτερικής GPU σε έναν φορητό υπολογιστή για κορυφαίες επιδόσεις χωρίς συμβιβασμούς. Επιπλέον, το νέο πρότυπο παίζει καλά με τις τελευταίες εκδόσεις των DisplayPort και PCIe.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο πρωτόκολλο θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου USB Developer Days 2022 την 1η Νοεμβρίου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.