Οι νομοθέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έφθασαν σε συμφωνία η οποία θα εξαναγκάσει όλα τα μελλοντικά smartphones που πωλούνται στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των iPhone να εξοπλιστούν με το USB -C για τις ανάγκες ενσύρματης φόρτισής τους μέχρι το Φθινόπωρο του 2024. Ο κανόνας αυτός θα ισχύσει και για άλλες ηλεκτρονικές συσκευές όπως tablets, ψηφιακές κάμερες, ακουστικά, κονσόλες και e-readers.

Η εν λόγω νομοθεσία βρισκόταν σε συζήτηση εδώ και αρκετά χρόνια, ωστόσο η συμφωνία στους επί μέρους όρους αποφασίστηκε μόλις σήμερα το πρωί. Θα πρέπει βέβαια να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το συμβούλιο της ΕΕ.

Οι νέες αυτές ρυθμίσεις επιβάλλονται από την επιτακτική ανάγκη της μείωσης του e waste. Στο μέλλον, οι νομοθέτες ελπίζουν ότι οι συσκευές δεν θα χρειάζεται να εξοπλιστούν με φορτιστή στο κουτί, καθώς οι αγοραστές θα έχουν ήδη τους απαραίτητους φορτιστές και καλώδια στο σπίτι. Υπολογισμοί θέλουν, οι νέοι κανόνες να εξοικονομούν περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο στους καταναλωτές από την αγορά μη απαραίτητων φορτιστών.

Η συμφωνία αναμένεται να έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπό της, στην Apple, η οποία είναι ο μόνος μεγάλος κατασκευαστής smartphone που εξακολουθεί να χρησιμοποιεί μια proprietary θύρα αντί για USB-C. Το 2021, η Apple πούλησε 241 εκατομμύρια iPhones παγκοσμίως, εκ των οποίων περίπου 56 εκατομμύρια πωλήθηκαν στην Ευρώπη. Το δελτίο τύπου της ΕΕ αναφέρει συγκεκριμένα ότι οι κανόνες ισχύουν για συσκευές που φορτίζονται μέσω  καλωδίου, πράγμα που σημαίνει ότι μια συσκευή που φορτίζει μόνο ασύρματα δεν θα χρειάζεται να είναι εφοδιασμένη με θύρα USB-C.

Ο νέος τρόπος λήψης extrapin στη Winbank από 6/6: Η νέα επίσημη ανακοίνωση

Η Apple έχει αντιδράσει έντονα στις προσπάθειες της ΕΕ να την αναγκάσει να χρησιμοποιεί USB-C στα τηλέφωνά της. “Εξακολουθούμε να ανησυχούμε ότι η αυστηρή ρύθμιση που επιβάλλει έναν μόνο τύπο φόρτισης βλάπτει την καινοτομία αντί να την ενθαρρύνει, γεγονός που με τη σειρά του θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters. Υποστήριξε επίσης ότι η επιβολή της μετάβασης σε USB-C θα δημιουργούσε τεράστιο θέμα με το e-waste αντί να το μειώσει, λόγω του υπάρχοντος οικοσυστήματος αξεσουάρ Lightning.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Έτσι! Βεντούζα!!! Το επόμενο θα είναι, μόνο Αντροϊντ στην Ε.Ε.!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.