Όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, στο Google Play υπάρχουν περίπου 4.500 launcher και η χρήση τους αυξάνεται ραγδαία. Ο launcher είναι ουσιαστικά το γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιεί η Android συσκευή μας. Υπάρχουν launcher που στοχεύουν στην ταχύτητα και άλλοι στοχεύουν στα γραφικά, προσφέροντας εντυπωσιακά εφέ.

google-now-laucnher

Σύμφωνα με την Flurry, το πρώτο τρίμηνο του έτους οι χρήστες έχουν ξοδέψει περισσότερο χρόνο χρησιμοποιώντας κάποιο launcher απ’ότι συνολικά όλο το 2013 και ακόμα δεν έχει τελειώσει ούτε ο Μάρτιος. Συγκριτικά με το τελευταίο τρίμηνο του 2013, παρατηρούμε διπλασιασμό το πρώτο τρίμηνο του ’14 στη χρήση custom launchers. Μόνο στην Αμερική υπάρχουν 30 εκατομμύρια νέοι μηνιαίοι χρήστες custom Android launchers. Έτσι αν αυτός ο ρυθμός χρήσης παραμείνει στα ίδια επίπεδα οι αριθμοί θα αυξηθούν τρομακτικά.

flurry launcher usage

Οι πιο γνωστές εταιρείες του ίντερνετ έχουν τους δικούς τους launcher όπως η Google με τον Google Now launcher, η Mozilla με τον Firefox launcher, το Facebook με το Facebook Home και το Aviate της Yahoo. Μέχρι και η Nokia έφτιαξε τον δικό της launcher και συνδυάζει το στυλ των Windows Phone και του Asha. Φυσικά υπάρχουν και χιλιάδες μικρότεροι και πιο άγνωστοι launcher που αξίζουν την προσοχή μας.

Προσωπικά χρησιμοποιώ τον Nova Launcher αφού συνδυάζει ταχύτητα,απλότητα και αρκετή παραμετροποίηση.

Εσάς ποιος είναι ο αγαπημένος σας launcher;

Πηγή | Via

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.