Η Ευρώπη φαίνεται να είναι πολύ κοντά στο να αποφασίσει την υποχρεωτική χρήση κοινού τύπου φορτιστή, για όλους τους κατασκευαστές. Τα μέλη του Βουλής της Ευρώπης, ψήφισαν υπέρ του να περάσει ο νόμος και πλέον μένει να τον ψηφίσει και το Συμβούλιο των Υπουργών της Ευρώπης.  Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όλοι οι κατασκευαστές θα πρέπει να έχουν τον ίδιο τύπο φορτιστή για συσκευές τους, μέχρι το 2017. Η ιδέα είναι να μην χρειάζεται να κουβαλάνε οι καταναλωτές διαφορετικούς φορτιστές και καλώδια.

iphone-5-lightning-2012-09-12610x350

Είναι περιττό να πούμε πως οι πιθανότητες είναι με τους microUSB φορτιστές, αφού πλέον βρίσκονται σε όλες τις συσκευές, πέραν αυτών της Apple.  Αυτό πιθανότατα θα δημιουργήσει προβλήματα στην εταιρία, αφού θα πρέπει να συμμορφωθεί με τους ευρωπαϊκούς νόμους, αν θέλει να εισάγει τις συσκευές της στην γηραιά ήπειρο.  Αυτό σημαίνει πως οι συσκευές της εταιρίας που θα μπαίνουν στην Ευρώπη θα πρέπει να έχουν microUSB αντί του lightning port που έχουν μέχρι σήμερα.

Η Apple στο παρελθόν έχει δηλώσει πως αν υπάρξει τέτοιο πρόβλημα, θα παρέχει στους ευρωπαίους κατόχους iΣυσκευών, αντάπτορες για να φορτίζουν τις συσκευές τους. Μένει μόνο να δούμε αν θα επιτρέψει κάτι τέτοιο η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.