Ένας μεγάλος παράγοντας που έκανε δημοφιλή τη μηχανή ανάπτυξης παιχνιδιών Unity, είναι το γεγονός πως τα παιχνίδια τα οποία δημιουργούνταν με αυτή είχαν καθολική υποστήριξη σε όλες τις πλατφόρμες, από το Oculus Rift έως τον Google Chrome. Σύμφωνα όμως με δηλώσεις της εταιρείας, οι πρόσφατες κινήσεις των Google, Microsoft και Mozilla δείχουν πως η ζωή των παιχνιδιών (της Unity Engine)  στους browsers φτάνει αργά και σταθρερά στο τέλος της. Η πλέον πρόσφατη έκδοση του Google Chrome δεν υποστηρίζει ένα συγκεκριμένο plugin (το NPAPI), το οποίο είναι απαρραίτητο για τη λειτουργία του Unity Web Player, ενώ η Unity αποκαλύπτει πως η υποστήριξη των απαρραιτήτων plugin για τη σωστή λειτουργία στον Firefox σιγά-σιγά θα εξαλείφεται. Από την άλλη, ο Edge, δεν υποστηρίζει εξαρχής κανένα plugin. Ο ιστός δείχνει να κινείται σε ρυθμούς WebGL στις μέρες μας (άδικα;).

Unityenginelogo

Συνεπώς, αυτό σημαίνει πως για να μπορείτε πλέον να απολαμβάνετε τα παιχνίδια τα οποία έχουν αναπτυχθεί με την Unity Engine, είστε αναγκασμένοι να χρησιμοποιείτε παλαιότερες εκδόσεις των περιηγητών, οι οποίοι υποστηρίζουν ακόμη το NPAPI.

Η Unity, δηλώνει πως αναζητεί νέες τεχνικές λύσεις έτσι ώστε να λύσει το πρόβλημα των plugins και να συνεχίσουν τα παιχνίδια να λειτουργούν κανονικά και στους σύγχρονους περιηγητές.

“H Unity καταλαβαίνει βαθύτατα την ιστορική σημασία των παιχνιδιών που βασίζονται στο Web Player της,  και το να συντηρήσουμε στο πέρασμα του χρόνου τη δυνατότητα αυτή είναι κάτι σημαντικό για εμάς.”

γράφει ο blogger της εταιρείας, Jonas Echterhoff.

Η βιομηχανία των παιχνιδιών δεν έχει σκεφθεί ακόμη τη λύση για να συντηρήσει την ιστορία της — παραδείγματος χάρη, ένα remake ενός δημοφιλούς browser παιχνιδιού σε HD δεν επρόκειτο να συμβεί — οπότε είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε μια εταιρεία σα τη Unity να συνεχίζει να στηρίζει τα παιχνίδια σε αυτή τη πλατφόρμα ακόμα και σήμερα. Είναι ακριβώς η αντίθετη στάση από αυτή της Adobe, η οποία με την απόφασή της να αποσύρει τον Flash Player “σκοτώνει” χιλιάδες τίτλους οι οποίοι μας κρατούσαν συντροφιά εδώ και χρόνια.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ