Αν το 1TB σας φαινότανε πολύ, τι θα λέγατε για 10TB; Ο Ultrastar He10 είναι ο πρώτος HDD χωρητικότητας 10TB της εταιρίας HGST, η οποία ανήκει στην Western Digital, και θα γίνει διαθέσιμος προς το παρόν μόνο σε εταιρίες.

Western-Digital-10TB-Helium-HDD

Ο Ultrastar He10 περιλαμβάνει ήλιο (He) στο εσωτερικό του για μεγαλύτερη σταθερότητα και αξιοπιστία, ενώ παράλληλα χρησιμοποιεί το ίδιο σύστημα εγγραφής μέσω μαγνητικών track, δηλαδή perpendicular magnetic recording (PRM). Η χρήση του PRM προσφέρει καλύτερες επιδόσεις για εργασίες που γίνονται συνέχεια, όλο το 24ωρο, σε σχέση με την τεχνολογία SMR.

Όπως αναφέρει η WD, ο Ultrastar He10 εκτός από την αυξημένη χωρητικότητα, προσφέρει ελάχιστη ενεργειακή κατανάλωση (γύρω στο 56%) σε σχέση με παλαιότερα μοντέλα  καθώς και αυξημένη σταθερότητα (25%).

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας, με τον νέο τους 10TB HDD θέλουν να δείξουν στην βιομηχανία, μέχρι ποιο σημείο μπορούν να φτάσουν οι σκληροί δίσκοι και τα όρια τα οποία γίνεται να ξεπεραστούν.

Δυστυχώς ο Ultrastar He10 προορίζεται για εταιρίες και η τιμή του (παρόλο που δεν έχει ανακοινωθεί) αναμένεται να ξεπεράσει τα 700€.

Άραγε σε πόσα χρόνια θα φτάσουμε στα Petabytes;

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.