Η Τεχνολογία δακτυλικών αποτυπωμάτων χρησιμοποιείται εδώ και καιρό στην κινητή τηλεφωνία, παρέχοντας ικανοποιητική ασφάλεια στα κινητά μας τηλέφωνα.

fingerprint sensor

Όμως, η τεχνολογία αυτή μπορεί εύκολα να παραβιασθεί αν τοποθετήσουμε πάνω στον αισθητήρα, μια αναπαράσταση του δακτυλικού αποτυπώματος του κατόχου.

Για να αντιμετωπισθεί αυτό το πρόβλημα, ερευνητές του πανεπιστημίου της California, δημιούργησαν έναν υπερηχητικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Ο αισθητήρας αυτός (ultrasound fingerprint sensor), μέσω υπερήχων, που αντανακλούν στην προσπίπτουσα επιφάνεια, σκανάρει το δέρμα του δακτύλου του χρήστη και τον υποδόριο ιστό.

Κατά αυτόν τον τρόπο, λαμβάνονται βιολογικά δεδομένα και δημιουργείται μια 3D αναπαράσταση της επιδερμίδας του χρήστη με τις αυλακώσεις και τα ύψη που δημιουργεί το δέρμα, αυξάνοντας ταυτόχρονα κατακόρυφα την ασφάλεια του κινητού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την φυσική που κρύβεται πίσω από τον υπερηχητικό αισθητήρα, μπορείτε να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του American Institute of Physics.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ