Δεν έφτανε που τα iPhone 14 Pro έχουν πρόβλημα με την αυτονομία μετά την αναβάθμιση στο iOS 16, χρήστες αναφέρουν ότι τα τηλέφωνα τους κάνουν σε τυχαίες επανεκκινήσεις όταν τα φορτίζουν με το MagSafe ή μέσω της θύρας Lightning.

Ένας χρήστης του reddit αναφέρει ότι το 14 Pro που μόλις αγόρασε κάνει επανεκκίνηση ενώ φορτίζει. Κάποιος άλλος χρήστης σημειώνει ότι το 14 Pro Max που έχει κάνει επανεκκίνηση κάθε 10 με 20 λεπτά, μετά την εγκατάσταση του iOS 16.0.1.

Επιπλέον, ορισμένοι χρήστες σημειώνουν ότι ακόμα και μετά την εγκατάσταση του iOS 16.0.2 ή του iOS 16.1 beta, τα iPhone 14 συνεχίζουν να παρουσιάζουν την ίδια συμπεριφορά, άσχετα με τη μέθοδο φόρτισης.

Από ότι φαίνεται, προς το παρόν δεν υπάρχει λύση. Η επαναφορά από backup με DFU ή Recovery Mode δεν έχει αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για την απενεργοποίηση της βελτιστοποιημένης φόρτισης ή την απεγκατάσταση της εφαρμογής Eufy.

Χρήστης τονίζει ότι παρατήρησε ένα μοτίβο. Το iPhone 14 που έχει παρουσιάζει το πρόβλημα κατά τη φόρτιση μεταξύ του 90 και 95%, κυρίως στο 93% και με το τηλέφωνο σε κατάσταση αδράνειας.

Ο ίδιος χρήστης αναφέρει ότι το μοναδικό πράγμα που λειτούργησε για αυτόν, ενώ έχει διατηρήσει το smartphone χωρίς επανεκκίνηση για δύο νύχτες, είναι η απενεργοποίησης της ανανέωσης εφαρμογής στο παρασκήνιο.

Η καλύτερη επιλογή που έχουν όσοι αντιμετωπίζουν το πρόβλημα αυτό είναι να επιστρέψουν το iPhone 14 που έχουν και να ζητήσουν αντικατάσταση, εντός 14 ημερών από την αγορά του.

Δεν είναι γνωστό πόσες συσκευές έχουν επηρεαστεί, ούτε αν πρόκειται για πρόβλημα σε επίπεδο λογισμικού, οπότε η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σύντομα ένα update που το διορθώνει.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.