Το Gorilla Glass της Corning είναι παντού αυτές τις μέρες, βρίσκεται πάνω από τα περισσότερα smartphones και tablets της αγοράς και προστατεύει την οθόνη τους από φθορές. Υπάρχει επίσης και το Dragontrail από την Asahi Glass, το οποίο προσφέρει επίσης προστασία με την εντυπωσιακή ανθεκτικότητα του.

turtle-glass

Σύντομα όμως αυτές οι δύο μάρκες προστατευτικού γυαλιού ίσως αποκτήσουν έναν νέο ανταγωνιστή κατασκευασμένο από την Samsung. Η εταιρεία κατέθεσε πρόσφατα το εμπορικό σήμα Turtle Glass σε μια αρμόδια αρχή στη Νότια Κορέα. Η αίτηση για το εμπορικό σήμα υποδηλώνει προφανώς ότι θα χρησιμοποιηθεί για ένα προστατευτικό γυαλί σχεδιασμένο για τηλέφωνα, tablets και άλλες συσκευές.

galaxy-s6-edge-plus

Η Samsung είναι ήδη ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της Corning μέχρι τώρα, οπότε αν όντως πρόκειται να αρχίσει να χρησιμοποιεί δικό της προστατευτικό γυαλί στο μέλλον, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε σε ποια θέση θα βάλει τον κατασκευαστή του Gorilla Glass.

Όσο για το ίδιο το όνομα, το κέλυφος χελώνας είναι πολύ σκληρό, οπότε είναι φανερό από που εμπνεύστηκε το Turtle Glass η Samsung. Ο κόσμος των προστατευτικών γυαλιών για κινητές συσκευές είναι γεμάτο με ζώα, πραγματικά ή φανταστικά – γορίλες, δράκους και τώρα χελώνες.

Ενώ η Samsung θα μπορούσε φυσικά να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το Turtle Glass για το Galaxy S7, είναι επίσης πιθανό ότι αυτό το είδος γυαλιού να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή του αναδιπλούμενου smartphone που λέγεται ότι ετοιμάζει η εταιρεία για το 2016 με κωδική ονομασία Project Valley.

Πηγή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΤο επερχόμενο phablet της Google θα ονομάζεται Huawei Nexus 6P
Επόμενο άρθροSharp: Επιβεβαιώνει 8K τηλεόραση για τέλη Οκτώβρη!
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Τώρα είμαι 18 ετών και κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας Computer Engineering! Διάβασμα, διαγωνίσματα και εξετάσεις, έχουν περιορίσει τον ελεύθερο μου χρόνο, όταν όμως κάνεις αυτό που αγαπάς, και πόσο μάλλον όταν το σπουδάζεις, απολαμβάνεις κάθε στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ