Η τεχνολογία των επεξεργαστών είναι η αλήθεια ότι προοδεύει με γοργούς ρυθμούς. Κάτι τέτοιο εν ολίγοις σημαίνει ότι τα chips γίνονται πιο ισχυρά, πιο μικρά και πιο efficient. Για παράδειγμα το iPhone 14 Pro Max της Apple έρχεται με ένα 4nm chip. Αν και ακόμη δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά 3nm chips, η TSM έχει ξεκινήσει τη δοκιμαστική παραγωγή 2nm chips.

 Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός καθώς σημαίνει ακόμη πιο ισχυρά και αποδοτικά chips. Η εταιρεία έχει ήδη στείλει 1.000 άτομα του τομέα έρευνας και ανάπτυξης στο νέο εργοστάσιο που ετοιμάζει στη Taiwan και το οποίο θα ξεκινήσει τη μαζική παραγωγή 2nm chips το 2025.

Τα 2nm chips θα είναι κατά 10-15% πιο γρήγορα σε σχέση με τα 3nm στα ίδια ρεύματα. Επιπροσθέτως θα παρουσιάζουν 25-30% λιγότερη κατανάλωση σε σχέση με τα 3nm chips όταν θα λειτουργούν στην ίδια ταχύτητα. H TSMC αυτή τη στιγμή κατασκευάζει chips για πλήθος εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Nvidia και η Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.