Τα επερχόμενα iPhone 13 είναι στην επικαιρότητα εδώ και αρκετό καιρό και μέχρι τώρα φαίνεται να ξέρουμε σχεδόν τα πάντα για τα μοντέλα της σειράς. Καθώς πλησιάζει η κυκλοφορία τους, τον Σεπτέμβριο, όλο και περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη σειρά κάνουν την εμφάνιση τους στο διαδίκτυο.

Στα τελευταία νέα έχουμε μία αναφορά από το DigiTimes που ισχυρίζεται ότι η Apple θα μπορούσε να αυξήσει την τιμή των νέων της smartphones για να αντισταθμίσει το αυξανόμενο κόστος κατασκευής. Αν και η ιστοσελίδα δεν θεωρείται αξιόπιστη όσον αφορά τις δημοσιεύσεις της για τα προϊόντα της Apple, αυτή τη φορά επικαλείται πηγές από τη βιομηχανία, άρα παίζει όσα λέει να βγουν αληθινά. Πάμε να δούμε λίγες λεπτομέρειες.

Η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip στον κόσμο, έχει συμβόλαιο με την Apple που αφορά ακόμα και τον A15 Bionic που θα χρησιμοποιούν τα iPhone 13 και βασίζεται στη διαδικασία 5nm+. Με την TSMC να αυξάνει τις τιμές, η Apple θα μεταφέρει το κόστος στους πελάτες. Η TSMC έχει ενημερώσει τους πελάτες της για αύξηση τιμών έως και 20 τοις εκατό. Η Apple θα μπορούσε να αυξήσει τις τιμές πώλησης των smartphone κατά 3 με 5 τοις εκατό.

Ενώ η αύξηση της τιμής από την TSMC πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο του επόμενου έτους, η Apple θα λανσάρει τα νέα της smartphones με αυξημένη τιμή πώλησης, γιατί δεν θα μπορεί να την αυξήσει λίγους μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία τους.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.