Σε μια σειρά Tweets το απόγευμα της Παρασκευής σε σχόλια που έκανε για τις σχέσεις της Αμερικής με τη Κίνα, ο πρόεδρος έδωσε εντολή στις αμερικανικές εταιρείες να ξεκινήσουν άμεσα την αναζήτηση εναλλακτικής στη Κίνα. Αποτέλεσμα αυτών των σχολίων, ήταν οι μετοχές της Apple να σημειώσουν σημαντικές απώλειες.

Το CNBC αναφέρει:

Οι μετοχές της Apple τελείωσαν την ημέρα σημειώνοντας απώλειες της τάξεως του 4.6%, με την Qualcomm να υποχωρεί κατά 4.7% και την Nvidia στο 5.2%. Την ίδια πορεία ακολούθησαν και άλλες εταιρείες, όπως η AMD, η Micron και η Broadcom.

O Trump έσπευσε να κατηγορήσει τη Κίνα για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από τις ΗΠΑ σε ρυθμό πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων τον χρόνο και διέταξε τις εταιρείες να ψάξουν για εναλλακτική. Η χώρα μας, έχει χάσει, βλακωδώς, τρισεκατομμύρια δολάρια με την Κίνα στο πέρασμα των χρόνων. Έχουν κλέψει την πνευματική μας ιδιοκτησία και θέλουν να συνεχίσουν να το κάνουν. Δεν θα το επιτρέψω. Δεν χρειαζόμαστε τη Κίνα, θα είμαστε πολύ καλύτερα χωρίς αυτή. 

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, ο Trump επαίνεσε τη συνεργασία του με τον Tim Cook, τονίζοντας ότι ο CEO της Apple τον καλεί απευθείας αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Για αυτόν τον λόγο είναι εξαίρετο στέλεχος, τόνισε σε δημοσιογράφους. Η διακυβέρνηση του Trump έχει σκοπό να εισάγει 10% δαρμούς σε πρόσθετα προϊόντα, όπως της Apple αν και σκοπεύει να δώσει παράταση σε συγκεκριμένες κατηγορίες, όπως τηλέφωνα και laptops μέχρι τον Δεκέμβριο. Αναφορές θέλουν οι δασμοί να πλήξουν  Macs, AirPods, Apple Watch και πολλά άλλα προϊόντα από την 1η Σεπτεμβρίου. Ο Tim Cook νωρίτερα μέσα στο μήνα πάντως, είχε εξηγήσει στον Trump, ότι οι δασμοί θα πλήξουν τη δυνατότητα της εταιρείας να ανταγωνιστεί με την Samsung.

Πηγή εικόνας: 9to5mac.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.