Κατά τη διάρκεια ενός press conference την προηγούμενη Παρασκευή, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump ανέφερε ότι δεν θα συνεργαστούν με την Huawei. Σύμφωνα με το Bloomberg ο Trump επίσης σταματά και το σύστημα αδειοδότησης που επέτρεπε σε εταιρείες να συνεχίσουν να συνεργάζονται με την Huawei.

Δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με την Huawei. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα συμφωνήσουμε σε κάτι αν και όταν κάνουμε ένα deal αλλά δεν πρόκειται να συνεργαστούμε με την εταιρεία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, περίπου 50 διαφορετικές  Αμερικανικές εταιρείες υπέβαλλαν αίτημα για αδειοδοτήσεις προκειμένου να μπορούν να συνεχίσουν τις επιχειρηματικές σχέσεις με την Huawei, λίγο μετά το ban και την ανακοίνωση του προέδρου ότι εταιρείες μπορούν να διαθέτουν κάποια εξαρτήματα. Αν και ούτε ο Trump αλλά ούτε και η κυβέρνησή του το επιβεβαιώνει, οι πληροφορίες αυτές έρχονται λίγο μετά την ανακοίνωση της Κίνας, ότι σταματά να αγοράζει αγροτικά αγαθά από αμερικανικές εταιρείες. Αν και η Huawei δεν έχει καμιά σχέση με την αγροτική οικονομία, ο Trump θέλει να το χρησιμοποιήσει ως μοχλό πίεσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.