Ένα animation από το κανάλι MetaBallStudios, μας δείχνει τι θα γινόταν αν το φεγγάρι έπεφτε στην Γη και σίγουρα θα σας φέρει ένα σφίξιμο στην καρδιά. Βέβαια το φεγγάρι είναι κάτι που όλοι μας θεωρούμε δεδομένο και δεν έχουμε φανταστεί ποτέ να πέφτει στην Γη. Η αλήθεια βέβαια είναι πως θα χρειαστεί μια τεράστια σύγκρουση με αστεροειδή για να πέσει το φεγγάρι στην Γη, καθώς είναι σε μια αρκετά σταθερή τροχιά με τον πλανήτη μας. Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να γίνεται άμεσο μέλλον.

Η ταχύτητα του φεγγαριού είναι αρκετά μεγάλη για να το τραβήξει η βαρύτητα της Γης και τελικά να συντριβεί στον πλανήτη. Ακόμα και αν σταματήσει η τροχιά του γύρω από την Γη, πιθανότατα δεν θα έπεφτε στην Γη, σύμφωνα με το εκπαιδευτικό κανάλι Kurzgesagt.

Στην περίπτωση όμως που κάτι έσπρωχνε το φεγγάρι να πέσει στην Γη, πιθανότατα θα ήταν και το τέλος της ζωής στον πλανήτη. Θα γινόντουσαν τεράστιοι σεισμοί, θα έσκαγαν σχεδόν όλα τα ηφαίστεια και θα είχαμε όξινη βροχή παντού.

Το βίντεο όμως έχει φέρει ανησυχία σε αρκετούς χρήστες, που σαν τους Γαλάτες από τον Αστερίξ, φοβούνται πλέον μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους.

Πολλοί χρήστες του Reddit που παρακολούθησαν το βίντεο, ένιωσαν ότι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπίσουν την πιθανότητα μαζικής εξαφάνισης της ζωής ήταν αστεία και για να είμαι ειλικρινής τι είναι ζωή χωρίς λίγο γέλιο.

Απίστευτο! Αυτή είναι η πιο λεπτομερής ακτινογραφία του Σύμπαντος!

Όπως και να έχει, μπορείτε να δείτε το βίντεο παρακάτω, όμως η πιθανότατα να συμβεί κάτι τέτοιο είναι σχεδόν μηδενική. Έχει ενδιαφέρον πάντως, αφού είναι κάτι σαν εξομοίωση του τι θα γινόταν αν…

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.