Το Samsung Galaxy Note 9 είναι η νέα ναυαρχίδα της Samsung για το 2018 και το DxOMark προέβη στην καθιερωμένη αξιολόγηση της κάμερας της συσκευής. Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι το Galaxy Note 9 εξοπλίζεται με σύστημα διπλής κάμερας, που διαθέτει μια wide-angle camera με 12MP φακό με f/1.5-2.4 dual-aperture lens και dual-pixel autofocus.

Η δεύτερη κάμερα, είναι και αυτή των 12MP  με 2x “telephoto” lens και f/2.4 aperture. Και οι δυο κάμερες διαθέτουν οπτικό σταθεροποιητή εικόνας. Φυσικά, θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι η κάμερα χρησιμοποιεί την AI, με τη Samsung να το αποκαλεί το πιο έξυπνο σύστημα κάμερας. Για παράδειγμα, μπορεί να αναγνωρίσει στοιχεία των φωτογραφιών σε μια εικόνα και να προσαρμόσει κατάλληλα τις ρυθμίσεις βάσει 20 διαφορετικών κατηγοριών.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της κάμερας του Galaxy Note 9:

  • Dual cameras
  • Primary: 12MP (1/2.55-inch sensor, dual-pixel PDAF, f/1.5-2.4 variable-aperture lens)
  • Secondary: 12 MP (f/2.4 lens, 1/3.6-inch sensor, AF)
  • OIS on both cameras
  • Single LED flash
  • 4K video at 30/60 fps

Συγκεκριμένα, το Galaxy Note 9 πετυχαίνει ένα εντυπωσιακό score στο DxOMark 103 βαθμών, κάτω από το Huawei P20 Pro και το  HTC U12+. Το autofocus του Galaxy Note 9 είναι εξαιρετικό, πετυχαίνοντας μια καλή ισορροπία μεταξύ της διατήρησης της λεπτομέρειας και της μείωσης του θορύβου, ενώ προβαίνει και στη λήψη πολύ ρεαλιστικών bokeh effects. Στο φως το Galaxy Note 9 ανταποκρίνεται πολύ καλά και είναι ένα από τα καλύτερα smartphones που έχει δοκιμάσει η ομάδα του DxOMark.

Όσον αφορά το βίντεο και εκεί οι επιδόσεις είναι αρκετά καλές, ξεχωρίζει ο σταθεροποιητής και ικανότητα της συσκευής να διατηρήσει τον θόρυβο και τα artifacts υπό έλεγχο. Το Autofocus εδώ εντυπωσιάζει, ανταποκρινόμενο γρήγορα στις αλλαγές του φωτός, με τα χρώματα να είναι ζωντανά και επακριβή.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η πηγή του άρθρου σας πάντως αναφέρει ότι ήρθε δεύτερη θέση!

    «…With a total photo score of 107, the Samsung Galaxy Note 9 is one of the best-performing smartphones for stills, nudging its way into second place by one point over the HTC U12 Plus, but behind the class-leading Huawei P20 Pro…»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.