Τώρα το θυμήθηκες θα μου πεις; Και έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλά ήμουν ησυχασμένος από την άποψη ότι στη μία παροχή που έχει η οικογένειά μου στη watt n wolt δεν με χρέωσαν ρήτρα αναπροσαρμογής, έχω την τιμή της κιλοβατόρας στα 0.064 και πάνω σε αυτήν εφαρμόζεται και έκπτωση Κοινωνικού οικιακού τιμολογίου, 0.075 (ΚΟΤ Α) με αποτέλεσμα οι χρεώσεις να είναι μηδαμινές για τις καταναλώσεις. (αν και με ειδική συνδρομή 59 ευρώ το χρόνο)

Το πρόβλημα όμως προκύπτει σε μια άλλη παροχή, στη πόλη της Θεσσαλονίκης αυτή τη φορά, όπου δυστυχώς είμαι στο ίδιο πρόγραμμα που ήμουν από το 2020 όταν ενεργοποιήθηκε, όπου εκεί είχα ακριβότερη τιμή κιλοβατόρας στα 0.095 αλλά και πάλι ήμουν ησυχασμένος επειδή είχα ΚΟΤ και σε αυτήν την παροχή και θεώρησα εσφαλμένα ότι το ΚΟΤ δεν έχει ρήτρα αναπροσαρμογής. Και δυστυχώς το εγκεφαλικό δεν άργησε να έρθει. Δες ρήτρα αναπροσαρμογής για 200 kw.

Updated:

Όσοι είναι ήδη πελάτες ΔΕΗ Γ1/Γ1Ν μπορούν μέσω του Ebill να ενεργοποιήσουν ως 2/12 το Online ή το Enter. Μάλιστα το τωρινό Online συνδυάζεται με ΚΟΤ, δηλαδή 0.095 – ΚΟΤ.

Όσοι έρχονται από άλλο πάροχο προλαβαίνουν να υπογράψουν το Enter σε κατάστημα αλλά αν έχουνε ενεργοποιημένο ΚΟΤ θα τους πετάξει αυτόματα στο απλό Γ1 με ρήτρα αναπροσαρμογή. Οπότε πρέπει να ακυρωθεί το ΚΟΤ στο ΗΔΙΚΑ πριν υπογράψετε το Enter.

2) Εγγυημένη τιμή μόνο για 6 μήνες σύμφωνα με τον Κώδικα Προμήθειας (νόμος του κράτους). Μετά όλοι πάροχοι έχουν δικαίωμα αναπροσαρμογής όρων (εφαρμογή ρήτρα αναπροσαρμογής) ή αναπροσαρμογής τιμών. Για αναπροσαρμογή όρων πρέπει να ειδοποιήσουν 30 μέρες νωρίτερα, ενώ για αναπροσαρμογή τιμών μπορούν να ειδοποιήσουν στον επόμενο λογαριασμό που ακολουθεί την αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση αν γίνουν αλλαγές, υπάρχει δικαίωμα αλλαγής προγράμματος ή παρόχου αζημίως.

Όλο αυτό γίνεται για 6 μήνες, να γλυτώσει ο κόσμος τη ρήτρα αναπροσαρμογής… μετά θέλει ξανά ψάξιμο.

Όλα τα παραπάνω ισχύουν μέχρι 2/12 από 3/12 αλλάζουν τα προγράμματα της ΔΕΗ, θα είναι εντελώς ασύμφορα και με διαφορετικές παραμέτρους.

25 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εννοείται πως δεν χρειάζεται να πας σε κατάστημα, το κάνεις και μέσω ίντερνετ, αλλά για ΚΟΤ υπάρχει το πρόγραμμα online της δεη που όμως προυποθέτει πάγια έντολη μέσω κάρτας.

 2. Εαν δεν πληρωσεις την ρητρα που σε εμενα ειναι 118 ευρω κ με κοτ στην wat and volt τι θα γινει σκεφτομαι να παω στον συνηγορο του καταναλωτη
  Απαραδεκτοι!

 3. Θέλω λιγνίτη τώρα και αναδρομική κατάργηση του EU ETS

  Εμένα πάντως η ΕΛΙΝ μου έστειλε 27 Σεπτεμβρίου επιστολή όπου έγραψε ότι από 1η Σεπτεμβρίου θα μου βάλει αναδρομικά πάγιο 12€ από 0€ που πλήρωνα. Καλό ε? Και μετά πως να εμπιστευτείς τους ιδιώτες… Κλασικά έφυγα και πήγα ΔΕΗ my home online της ίδια μέρα.

 4. Ζενίθ με χρέωσε όλο το ποσό έκπτωσης από ΚΟΤ.β σε μορφή αναπροσαρμογή ..
  Μην φεύγετε από ΔΕΗ, όλα είναι ψέμα… Ιδιωτικές εταιρείες πουλάνε παραμύθι, εμφανίζουν χαμηλή χρέωση στα κιλοβατώρες όμως έχουν τόσες χρεώσεις με ψιλά γράμματα που δεν προσέχει κανείς.. όταν θα υπογράψετε το συμβόλαιο μετά δεν δέχονται παράπονα για χρεώσεις.. λένε ότι ας προσεχές όταν υπογραφές.. έχουν δίκαιο.. μόνοι μας πέφτουμε στο στόμα του λύκου..

 5. Καλησπέρα
  Ίσως είναι ηλίθια ή άσχετη ερώτηση όπως και εγώ με το θέμα. Πληρώνω 50-60€ τον μήνα τα οποία δεν τα θεωρώ πολλά για τις 1200περιπιυ kWh από όσο έχω δε σε 80αρι σπίτι συνολικά στην Θεσσαλονίκη.
  Είχα ΔΕΗ από τα σπάργανα και πριν 4 χρόνια έφυγα από τους τελευταίους με χρέωση 0.13 περίπου για να πάω στα 0.084 με εκτύπωση συνέπεια με πάγια εντολή στην Ελπεντισον. Δεν έχω ιδέα αν αξίζει να φύγω καθώς δεν έχω συμβόλαιο αλλά όλο ακούω ανωδο των τιμών παράπονα κλπ από παντού και έχω τρομοκρατηθεί.
  Δεν ξέρω που να πάω και αν πρέπει γιατί για 5ευρω τον μήνα προτιμώ την ελευθερία μου.
  Μπορεί κάποιος να μου πει αν αξίζει να κάνω κίνηση τεκμηριωμένα ή να συνεχίσω να βλέπω την δουλειά μου και να μην ασχολούμαι με το θέμα και άστα όπως είναι. Ευχαριστώ (δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν για τον οποίο τα 5€ειναι θέμα)

  • Θέλω λιγνίτη τώρα και αναδρομική κατάργηση του EU ETS

   Κοιτάξτε δεν μπορώ να σας απαντήσω γιατί δεν ξέρω τι λέει το συμβόλαιο σας. Αν υπογράψατε/ανανεώσατε πρόσφατα σημαίνει ότι ακόμη και να έχει ρήτρα αναπροσαρμογής το πρόγραμμα σας, ο προμηθευτής δεν θα μπορεί να σας την χρεώσει για ένα 6μηνο από τότε που υπογράψατε την σύμβαση. Αφού περάσει ένα 6μηνο τότε θα δείτε (πολύ πιθανόν) μια χρέωση στον λογαριασμό σας που να γράφει “Ρήτρα αναπροσαρμογής” ή “Αναπροσαρμογή Χρεώσεων” ή κάτι παρόμοιο.

   Η διαφορά στον τελικό λογαριασμό σας θα είναι τεράστια με την ενεργοποίηση της ρήτρας και όχι 5€ όπως λέτε. Συγκεκριμένα, αν υποθέσουμε ότι καταναλώνετε 1.200 kWh ανά μήνα ότι η χοντρεμπορική συνεχίζει να εκκαθαρίζεται στα 200€, η πρόσθετη μηνιαία χρέωση που θα λαμβάνετε θα είναι μεγαλύτερη από 240€ πλέον της σταθερής 0.084 που αναφέρετε.

   Αν είστε σε συμβόλαιο σταθερής τιμής τότε δεν θα σας επηρρεάσει το παραπάνω ωστόσο ειδικά αν σας πήρανε τηλέφωνο για να σας προωθήσουν το συγκεκριμένο συμβόλαιο και εσείς δεν τους ζητήσατε ρητά να έχει σταθερή τιμή τότε κατά πάσα πιθανότητα έχετε ρήτρα αναπροσαρμογής. Δείτε τους όρους του συμβολαίου σας αν έχουν ρήτρα αναπροσαρμογής τότε θα είναι κάπως έτσι: https://prnt.sc/20xmg9t ή έτσι https://prnt.sc/20xmg6r .

   Σε κάθε περίπτωση, αν δείτε ότι χρεώνεστε υπερβολικά πολύ μεγάλα ποσά και θέλετε να φύγετε από elpedison, πρέπει να προσέχετε να δείτε αν έχετε ρήτρα πρόωρης αποχώρησης. Δηλαδή αν σπάσετε το συμβόλαιό σας πριν την λήξη του μπορεί να χρεωθείτε ένα πόσο το οποίο πλέον το βάζουν σε πινακάκια και είναι εύκολο να το εντοπίσετε στην σύμβασή σας (δείτε εδώ https://prnt.sc/20xmhj9 )

   Ελπίζω να σας βοήθησα.

  • Αν έχετε ρήτρα αναπροσαρμογής στο συμβόλαιο τότε για μηνιαία κατανάλωση 1.200 kwh και μέση τιμή εκκαθάρισης της χονδρεμπορικής ηλεκτρισμού στα 200€/MWh, ο μηνιαίος λογαριασμός που θα σας έρθει θα είναι μεγαλύτερος κατα 250€ περίπου σε σχέση με αυτά που πληρώνατε πριν. Πάρτε τηλέφωνο την Elpedison να ρωτήσετε αν έχετε ρήτρα αναπροσαρμογής γιατί αν έχετε, δεν σας βλέπω να ανάβετε θέρμανση το χειμώνα.

 6. Υπάρχουν και σε άλλες εταιρείες προγράμματα χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογης.
  Πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι η χονδρεμπορικη αξία του ρεύματος από το 40 με 80 ευρώ /Mwh έχει εκτοξευτεί πάνω από τα 200 ευρώ κάτι που δεν το είχε προβλέψει κάνεις!!!!
  Επίσης αυτό το πρόγραμμα της ΔΕΗ το έχουν προς επεξεργασία στη ΡΑΕ και στην επιτροπή ανταγωνισμού για αθέμιτο ανταγωνισμό

 7. Εγω παντος σε ιδιωτικη εταιρεία μολις ειδα οτι βαζανε ρήτρες τύπου 5-8 ευρώ το μηνα, τους πηρα τηλ να μαθω τι παίζει και μου προτείνανε μια με μια μηνιαία συνδρομη 4 ευρώ οπου υστερα δεν θα βαζανε ρητρες. Ετσι το εχω σπο τον Μάρτη. 0.062 , 3.5 παγιο , 4 συνδρομη περιπου 2000 kwh 4μηνο

 8. Προσοχή μή γράφονται ανακρίβιες…

  1) Όσοι είναι ήδη πελάτες ΔΕΗ Γ1/Γ1Ν μπορούν μέσω του Ebill να ενεργοποιήσουν ως 2/12 το Online ή το Enter. Μάλιστα το τωρινό Online συνδιάζεται με ΚΟΤ, δηλαδή 0.095 – ΚΟΤ.

  Όσοι έρχονται από άλλο πάροχο προλαβαίνουν να υπογράψουν το Enter σε κατάστημα αλλά αν έχουνε ενεργοποιημένο ΚΟΤ θα τους πετάξει αυτόματα στο απλό Γ1 με ρήτρα αναπροσαρμογή. Οπότε πρέπει να ακυρωθεί το ΚΟΤ στο ΗΔΙΚΑ πριν υπογράψετε το Enter.

  2) Εγγυημένη τιμή μόνο για 6 μήνες σύμφωνα με τον Κώδικα Προμήθειας (νόμος του κράτους). Μετά όλοι πάροχοι έχουν δικαίωμα αναπροσαρμογής όρων (εφαρμογή ρήτρα αναπροσαρμογής) ή αναπροσαρμογής τιμών. Για αναπροσαρμογή όρων πρέπει να ειδοποιήσουν 30 μέρες νωρίτερα, ενώ για αναπροσαρμογή τιμών μπορούν να ειδοποιήσουν στον επόμενο λογαριασμό που ακολουθεί την αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση αν γίνουν αλλαγές, υπάρχει δικαίωμα αλλαγής προγράμματος ή παρόχου αζημίως.

  Όλο αυτό γίνεται για 6 μήνες, να γλυτώσει ο κόσμος τη ρήτρα αναπροσαρμογής… μετά θέλει ξανά ψάξιμο.

  • Όλα τα παραπάνω ισχύουν μέχρι 2/12… από 3/12 αλλάζουν τα προγράμματα της ΔΕΗ, θα είναι εντελώς ασύμφορα και με διαφορετικές παραμέτρους.

   • Θα είναι χειρότερα μετά τις 3/12 οι χρεώσεις του MyHome Enter της ΔΕΗ από άλλες εταιρίες?

    Οι οδηγίες της σελίδας έχουν κουμπί για ενεργοποίηση ΤΩΡΑ. Και αναφέρεται ότι οι χρεώσεις για όσους ενεργοποιήσουν μέχρι 2/12 είναι οι χαμηλές. Αφού ενεργοποιήσεις σε ενημερώνουν ότι θα ενεργοποιηθεί το πρόγραμμα σε 3 εργάσιμες. Αυτό είναι απαράδεκτο και θα επιμείνω ότι είναι παραπλανητικό.

  • Ρε φίλε πες μου σε παρακαλώ, εγώ υπέγραψα σήμερα το enter σε κατάστημα της ΔΕΗ ερχόμενος από άλλο πάροχο. Υπάρχει περίπτωση μέχρι να κάνει ο ΔΕΔΔΗΕ τις μετρήσεις κτλ να με πετάξουν στο πρόγραμμα με τις χρεώσεις μετά τις 3/12; Τα δικαιολογητικά όμως έχουν πάει από χτες στον ΔΕΔΔΗΕ αν και έχω ξεκινήσει διαδικασία αλλαγής παρόχου πολύ νωριτερα (18/11).

   • Και γω μια από τα ίδια…. Κάποιος που ξέρει να μας απαντήσει….
    Εχω υπογράψει συμβόλαιο στις 11/11
    Και μου είπαν να ξεχρεωσω τον ηρων που ήμουν και μετά θα περάσει η γραμμή στην ΔΕΗ
    Τον ηρων θα τον ξεχρεωσω από βδομάδα.
    Θέλω να πιστευω ότι θα τηρήσουν το συμβόλαιο από την ημερομηνία που υπογράφηκε και όχι από την ημέρα που πήραν την γραμμή.

 9. Καλησπέρα σας την βοήθεια σας!
  Κατανάλωση 800-1000 kw το τετράμηνο, μία βοήθεια που να πάω; Έχει ληξει το protergia οικιακό και με έχουν ταράξει στα τηλέφωνα! Προσωπικά έχω κοιτάξει το protergia οικιακό MVP ή κάποιο από τα ΔΕΗ MyHome απλά δεν γνωρίζω τι να κάνω!

  • Καλησπέρα. Καλύτερα σε κάποιο πρόγραμμα που δεν έχει ρήτρα και είναι σταθερό, όπως το Myhome online της ΔΕΗ.

 10. Και εγώ είχα στην watt-volt κλειδωμένη τιμή 0,059 αλλά ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ
  Ρήτρα Κόστους Προμήθειας 700 ευρώ . ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ μείνετε μακριά .
  Για 125 ημέρες 8/9/2021 μεχρι 11/1/2022 κατανάλωση 3174 kw .
  Σε σύνολο μαζί με τις προκαταβολές ( καθε μήνα )και το εκκαθαριστικό εδωσα 1139 ευρώ .
  Μαζί με το φπα και υπόλοιπα έξοδα μου βγαίνει μ.ο 0,36 ευρώ η KW ( με Περιβαλλοντική Έκπτωση Λιγνιτικής Περιοχής 2500,00kWhx-0,042000€/kWh – 105 ευρώ έκπτωση λόγο Δ.Μακεδονίας).
  Ελπίζω να βοήθησα κάποιον .

 11. Καλησπέρα σας,
  Έχω ΚΟΤ Α και θέλω να μεταφερθώ στα προγράμματα MyHome της ΔΕΗ.
  Ποιο θα μου προτείνατε ?

 12. Καλημέρα σας! Μήπως έχει κανείς ιδέα αν ακόμα και τώρα με την αυξημένη τιμή κιλοβατώρας, συμφέρει να κάνουμε αλλαγή σε My Home Enter ή My Home Online, από το Γ1/Γ1Ν που έχουμε; Η ρήτρα αναπροσαρμογής στον τελευταίο εκκαθαριστικό 4μήνου ήταν 500€ (!) και μας έπεσε πολύ βαρύ! Δυστυχώς δεν είχα δει τις προειδοποιήσεις να αλλάξω πρόγραμμα εγκαίρως…

 13. Στην watt n volt που είμαι με κατά μέσο όρο 900kwh τον μήνα μου ήρθε έναντι να πλήρωσω 365€…έχω το πρόγραμμα zero. Είμαι πραγματικά εξαγριωμένος. Τα ίδια και η elpedison που ήμουν παλιότερα κατά μέσο όρο έδινα 150€ ανά μήνα που υποτίθεται ότι τότε το ρεύμα ήταν φθηνότερο… Μιλάω για 4 χρόνια πριν.

 14. Με χρόνια με καιρούς ήρθε και η δική μου σειρά να δω τι θα κάνω και εγώ με αυτό το θέμα. Πλέον μόνο η ΔΕΗ έχει πρόγραμμα χωρίς ρήτρες και κρυφές χρεώσεις. Είμαι στην volterra και έχω τεράστια κατανάλωση γύρω στις 2300 KWh το μήνα λόγω θέρμανσης με αντλία θερμότητας. Η volterra θα μου χρεώσει 100 ευρώ penalty για πρόωρη διακοπή συμβολαίου και έμαθα ότι δεν επωφελείται κάποιος από τις κρατικές ενισχύσεις αν πάει σε πρόγραμμα της ΔΕΗ.
  Παρόλα αυτά με συμφέρει λογικά διότι με σταθμισμένο κόστος σε ΔΕΗ (ημερήσιο – νυχτερινό βάσει του προφίλ κατανάλωσής μου) 0,167 ευρώ ανά κιλοβατώρα και δεδομένου ότι το αντίστοιχο σε volterra μου έβγαινε 0,21 ευρώ περίπου ΤΕΛΙΚΑ σημαίνει ένα κέρδος σε μηνιαία βάση 0,21-0,17=0,04*2300=περίπου 100 ευρώ. Συν 50 ευρώ έκπτωση σε κάθε λογαριασμό (εκκαθαριστικό? έναντι?). Συν 2% έκπτωση λόγω πάγιας εντολής (άντε να σετάρω και αυτή – δουλειά δεν είχαμε….)
  Τώρα ο αντίλογος έχει ως εξής: Το πρώτο 100ρικο θα είναι μία η άλλη διότι θα κάνει φτερά λόγω του penalty των 100 ευρώ… Επίσης, θεωρητικά θα ηρεμήσει κάπως το σκηνικό με τις υψηλές τιμές διότι θα υπάρξει παρέμβαση της Ε.Ε. (λέμε τώρα). Επίσης, όσο ανοίγει ο καιρός τόσο λιγότερη κατανάλωση θα έχω λόγω του ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή στον λογαριασμό μου είναι για θέρμανση. Βάλε και το μπέρδεμα με το πότε ξεκινά η χρέωση (με την υπογραφή του συμβολαίου? όταν η volterra με εκκαθαρίσει?)
  Παρά το γεγονός ότι μοιάζει μονόδρομος, κάτι δεν μου κάθεται, κάτι με κάνει και κομπιάζω και δεν ξέρω τι…
  Πάντως θα κάνω ένα τηλεφώνημα στην ΔΕΗ να δω λίγο και την νεότερη συμπεριφορά τους εν γένει διότι κουβαλάω και παιδικά τραύματα με την πάλαι ποτέ κραταιά ΔΕΗ…

 15. μου ήρθε μηνυμα απο Nrg οτι το fixed που ειχα και πληρωνα 9 το μηνα για να μην εχω ρητρα αναπροσαρμογής καταργείτε μετα τις 15 Μαρ 2022
  Σύμφωνα με τις προβλέψεις των άρθρων 18 και 30 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΦΕΚ Β’ 832/2013) σας ενημερώνουμε ότι από 15.03.2022 καταργείται η συνδρομή σας σταθερού
  τιμολογίου «nrg Fixed». Ως εκ τούτου, από 15.03.2022 οι καταναλώσεις σας θα υπόκεινται σε χρέωση αναπροσαρμογής, σύμφωνα με τον όρο 6.4 των Γενικών Όρων της σύμβασής σας. Υπενθυμίζουμε
  το δικαίωμά σας εκ του άρθρου 21 του Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας.

  οποτε φευγω χωρίς πεναλτυ. που προτείνεται να παω? η τιμες τωρα για ΔΕΗ ειναι 0,17 και 0,13 στο home online και 0,18 και 0,13 στο enter εχω και ΚΟΤ θα γινει αυτοματα η μεταφορα? γιατι περισυ που πηγα στην Nrg εγινε αυτοματα απο την δΕδηε. Υπαρχει καποιο αλλο χωρις ρητρα αναπροσαρμογής?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.