Το Google Drive είναι ήδη γνωστή ως μια από τις καλύτερες λύσεις αποθήκευσης στο cloud, αλλά τώρα κάποιοι το ανέβασαν σε άλλο επίπεδο. Πρόσφατα, ο Ersei, φοιτητής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Purdue, κατάφερε να εκκινήσει ένα λειτουργικό σύστημα Linux απευθείας από το Google Drive, χωρίς καθόλου τοπική αποθήκευση.

Πώς το πέτυχε αυτό; Δημιουργώντας έναν δίσκο RAM FUSE για να φορτώσει τα βασικά στοιχεία του λειτουργικού από το Drive, ο Ersei ξεπέρασε όλες τις τεχνικές προκλήσεις που αντιμετώπισε, όπως την διαχείριση των symlinks και την προσαρμογή των ρυθμίσεων δικτύου για το σπίτι του. Τη διαδικασία την περιγράφει λεπτομερώς στο blog του, όπου μοιράζεται την εμπειρία και τις λύσεις που βρήκε.

Αν και ο Ersei ξεκίνησε αυτό το project για να εντυπωσιάσει έναν φίλο του, η επιτυχία του μπορεί να ανοίξει νέους δρόμους για την τεχνολογία. Σκέψου αυτό: εκκίνηση Linux από Git repositories ή SSH, όλα μέσα από το Google Drive. Η συγκεκριμένη ανακάλυψη είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές που έχουμε δει τελευταία, και μας δείχνει πως οι δυνατότητες του cloud είναι πραγματικά ατελείωτες.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.