Τις τελευταίες ημέρες έγινε ένας μικρός χαμός. Οι Vivo, Oppo και Realme ανακοίνωσαν ότι θα παρουσιάσουν νέες τεχνολογίες φόρτισης. Σήμερα, η Oppo αποκάλυψε την 125W ταχυφόρτιση, την 65W γρήγορη ασύρματη φόρτιση, και μερικούς ταχυφορτιστές.

125W Flash Charge

Η Oppo ανακοίνωσε την νέα της ταχυφόρτιση που πιάνει τα 125W μαζί με τον 110W “mini” flash φορτιστή. Η 125W Flash Charge υποστηρίζει USB-PD στα 65W και USB-PPS στα 125W, και είναι συμβατή με παλαιότερα πρότυπα όπως το 65W SuperVOOC.

Oppo 125W Flash Charge 65W AirVOOC and more

Οι μπαταρίες που υποστηρίζουν την 125W Flash Charge είναι χωρισμένες στα δύο ώστε να πραγματοποιούν παράλληλη φόρτιση και χρησιμοποιούν 128-bit μικροελεγκτές για βελτιστοποίηση της τάσης και της ροής του ρεύματος.

Επίσης, η Oppo έχει ενσωματώσει δέκα αισθητήρες θερμοκρασίας για να διατηρεί τη θερμοκρασία του τηλεφώνου κάτω από τους 40°C, καθώς και μία ασφάλεια για προστασία από την υπέρταση, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα ανάφλεξης.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι οι μπαταρίες που υποστηρίζουν την 125W Flash Charge θα διατηρούν το 80% του ωφέλιμου χώρου τους ακόμη και μετά από 800 κύκλους φόρτισης. Επίσης, παρουσίασε βίντεο που δείχνει ένα smartphone με 4.000mAh μπαταρία να φορτίζει πλήρως σε 20 λεπτά.

65W AirVOOC

Εκτός από την υπερβολικά γρήγορη ενσύρματη φόρτιση, η Oppo παρουσίασε και την 65W ασύρματη φόρτιση, την οποία υποστηρίζει η βάση φόρτισης 65W AirVOOC. Η εταιρεία αναφέρει ότι με τη βάση αυτή μπορείς να φορτίσεις πλήρως μία μπαταρία με χωρητικότητα 4.000mAh μέσα σε 30 λεπτά. Για να πετύχει αυτές της ταχύτητες, η Oppo μείωσε τις παρεμβολές στο μαγνητικό πηνίο.

Η 65W AirVOOC έχει γυάλινη επιφάνεια, ημιαγωγό ψύξης, και ανεμιστήρα, για να διατηρεί τις θερμοκρασίες σε χαμηλά επίπεδα – τόσο αυτή του τηλεφώνου όσο και της βάσης. Επιπλέον, η εταιρεία χρησιμοποίησε σχεδιασμό διπλού πηνίου για παράλληλη φόρτιση.

Oppo 125W Flash Charge 65W AirVOOC and more

110W Mini Flash Charger και 50W Mini SuperVOOC Charger

Στο ίδιο event, η Oppo παρουσίασε και δύο νέους ταχυφορτιστές, έναν στα 110W και έναν στα 50W. Και οι δύο είναι GaN φορτιστές και επιτρέπουν την αποτελεσματικότερη μετάδοση ρεύματος και αξιοποίηση του χώρου.

Oppo 125W Flash Charge 65W AirVOOC and more

Ο 50W Mini SuperVOOC Charger έχει πάχος μόνο 1,05 εκατοστά και υποστηρίζει USB-PD στα 27W και USB-PPS στα 50W. Από την άλλη, ο 110W Mini Flash Charger έχει πάχος 1,2 εκατοστά και πιάνει τον ίδιο χώρο με έναν φορτιστή 18W.

Oppo 125W Flash Charge 65W AirVOOC and more

Η Oppo δεν αναφέρθηκε καθόλου στις ημερομηνίες διάθεσης των προϊόντων, ούτε στο πρώτο smartphone που θα υποστηρίζει τις τεχνολογίες. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη την παρουσίαση που έκανε, έχει σχεδιάσει τα πάντα προσεκτικά. Άρα, μάλλον το πρώτο 125W τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.