Αν έχετε προπαραγγείλει το iPhone 15 φέτος, θα πρέπει να περιμένετε περίπου 10 ημέρες μέχρι το τηλέφωνο να είναι διαθέσιμο. Αυτή η αναμονή δεν είναι τίποτα μπροστά στον περίπου έναν μήνα που έχουν τα Pro μοντέλα. Σύμφωνα με το Bloomberg, η αναμονή για το απλό μοντέλο των 15 series είναι σχεδόν διπλάσια από τις 6 ημέρες που έπρεπε να περιμένουν πέρυσι οι καταναλωτές για τον προκάτοχο του. Οι αναμονές αυτές αφορούν τις ΗΠΑ, που σημαίνει ότι σε άλλες αγορές τα πράγματα είναι χειρότερα.

Στις ΗΠΑ, οι χρόνοι αναμονής αυξήθηκαν σε ετήσια για το απλό μοντέλο και το 15 Pro Max, σύμφωνα με την Counterpoint Research. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πωλήσεις του 15 Pro Max είναι αυξημένες και αφήνουν το Pro σε δεύτερη μοίρα. Το ίδιο μοτίβο παρατηρείται στο στο απλό μοντέλο που επισκιάζει το 15 Plus, γιατί όπως φαίνεται για τους καταναλωτές οι διαφορές δεν αξίζουν τα παραπάνω χρήματα.

Τα iPhone 15 και 15 Plus πήραν το Dynamic Island, 48MP κύρια κάμερα, τον A16 Bionic, και τη θύρα USB-C. Από την άλλη, τα 15 Pro και 15 Pro Max αναβαθμίστηκαν και τα δύο σε τον 3nm επεξεργαστή A17 Pro, πήραν 8GB μνήμης RAM, έχουν πλαίσιο από τιτάνιο, αντικατέστησαν τον διακόπτη σίγασης με το νέο Action Button, και τη θύρα USB-C. Ωστόσο, το 15 Pro Max ξεχωρίζει γιατί είναι το μόνο μοντέλο που αναβαθμίστηκε σε επίπεδο κάμερα με περισκοπικό φακό που του επιτρέπει να προσφέρει οπτικό ζουμ 5x.

Apple iPhone 15 Pro Max Series Demand

Στην Κίνα, οι χρόνοι αναμονής για το απλό τετραπλασιάστηκαν σε σχέση με τους περσινούς χρόνους αναμονής για το απλό 14. Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη ξένη αγορά της Apple για τα iPhone και υπήρχαν φόβοι για μειωμένη ζήτηση λόγω της εισαγωγής του Mate 60 Pro 5G της Huawei και της απαγόρευσης χρήσης iPhone σε ορισμένα κυβερνητικά γραφεία.

Ο Ming-Chi Kuo είχε πει ότι όσοι αγοράζουν τηλέφωνα της Huawei δεν αγοράζουν το iPhone, ούτε και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι που δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κινητό της Apple όταν βρίσκονται στο γραφείο. Επίσης, ο Archie Zhang, αναλυτής της Counterpoint Research, λέει ότι όσον αφορά το ultra-premium iPhone 15 Pro Max, αυτό εξακολουθεί να είναι το πιο περιζήτητο iPhone στην Κίνα και έχει τους μεγάλους χρόνους αναμονής παράδοσης.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.