Η Apple δεν παρουσίασε κάποιο Mac Pro στην πρόσφατη εκδήλωση “Peek Performance”. Ο πιο ισχυρός υπολογιστής με chip της εταιρείας αυτή τη στιγμή είναι το Mac Studio και σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι η εταιρεία να κυκλοφορήσει τον M2 Extreme για να δούμε ένα ένο Mac Pro.

Το M1 Ultra είναι επίσημα το τελευταίο chip της σειράς M1. Το μοντέλο Extreme θα βρίσκεται πάνω από το Ultra και θα είναι ένα τέρας με 48 πυρήνες CPU και έως 128 πυρήνες GPU, περίπου διπλάσιο από το M1 Ultra – και αυτό είναι πριν ληφθεί υπόψη η αύξηση της απόδοσης από τη νέα αρχιτεκτονική και τον κόμβο διεργασίας.

Τα chip της σειράς M1 χρησιμοποιούν πυρήνες CPU και GPU από τα chip Apple A14 – σειρά iPhone 12. Η σειρά M2 θα μεταβεί είτε στα design των A15, είτε σε αυτά των A16, και στην αντίστοιχη διαδικασία, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές ποια θα είναι αυτή – η επιλογή εξαρτάται από τις παραγωγικές ικανότητες και τις αποδόσεις της TSMC.

Το M1 Ultra είναι στην πραγματικότητα δύο chip M1 Max που συνδέονται με έναν παρεμβολέα πυριτίου, ένα design που η Apple ονομάζει UltraFusion. Προφανώς, το M2 Ultra θα έχει παρόμοιο σχεδιασμό, ενώ το M2 Extreme θα πρέπει να αποτελείται από τέσσερα chip M2 Max συνδυασμένα σε ένα.

Η Gurman προσφέρει αυτήν την πιθανή διανομή chip M2 μεταξύ των επερχόμενων Mac, χωρισμένα σε καταναλωτικά και επαγγελματικά προϊόντα. Η διανομή φαίνεται ότι θα είναι η παρακάτω:

Επαγγελματικά προϊόντα:

  • MacBook Pro (14 ιντσών και 16 ιντσών) με M2 Pro και M2 Max
  • iMac Pro με M2 Pro και M2 Max
  • Mac Studio με M2 Max και M2 Ultra
  • Mac Pro με M2 Ultra και M2 Extreme
  • Apple Pro Display 7K

Καταναλωτικά προϊόντα:

  • MacBook Air με M2
  • MacBook Pro (13 ιντσών) με M2
  • Mac mini με έκδοση M2 και M2 Pro για αντικατάσταση του μοντέλου Intel
  • iMac με M2
  • Apple Studio Display

Οι αναλυτές αναμένουν ότι η Apple θα κυκλοφορήσει επίσης μια νέα οθόνη Pro XDR μαζί με το νέο Mac Pro. Θα προσφέρει ανάλυση 7Κ – από 6Κ στο τρέχον μοντέλο, και μπορεί να διαθέτει δικό της chipset της σειράς Α για να παρέχει δυνατότητες όπως το Center Stage και η Siri.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.